USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські священики освячують зброю, планшети і пиво за гроші.ВІДЕО

16 Вересня 2013 08:56
Освячені гекалітри хмільного напою віднедавна випускає одне з великих українських підприємств. Освятити в українських священників можна все.
Так, в Україні священики кроплять святою водою найдивовижніші речі, — йдеться в сюжеті ТСН. Вони святять усе церковне та нецерковне, сучасні священики йдуть нога в ногу з нинішнім світом. Молитви перестали звучати тільки в храмах, нині ними освячують цілі бізнеси, свяченою водою окроплюють людей, тварин, автомобілі та нерухомість. Наприклад, на Радомишльському пивзаводі побував керівник однієї з українських церков, де звершив чин освячення лінії виробництва пива. Тепер на етикетці майорить надпис - зварено на освяченій воді. Так поєдналися релігія та бізнес.

А у храмі Вознесіння Господнього в столиці легко можна освятити жезл працівників ДАІ. Паличка легко перетворюється на посох праведника лише за 100 гривень.

Релігієзнавець Людмила Філіпчук каже, що є речі, які не мають піддаватися освяченню, проте конкретних заборон в канонах немає. А самі священики відділяти смішне і грішне не збираються.

Приміром, планшети теж можна освятити. У храмі Різдва Христового на лівому березі вам легко очистять «карму» планшета. А ось на київському Афоні освятили навіть автомат Калашникова. Щоравда, молитву священик читав над закритим багажником автомобіля із зброєю, але краплі свяченої води на автомат пізніше таки впали.

Релігієзнавець Людмила Філіпчук каже, що якщо священик береже свій авторитет і розуміється глибоко на основах віри, то він не погодиться освячувати дивні предмети. Пиво, жезл працівника ДАІ, планшет та бойовий автомат - усе стало освяченим без надзусиль. Легкість, з якою священики це зробили, лякає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 16 Вересня 2013 09:09
Як тільки Бог все терпить? Хіба що шкодує як замовників так і виконавців, які хворі на недоумство.
Капітан Немо Показати IP 16 Вересня 2013 09:37
Це кінець християнства.... Церква забула, для чого її створювали...
анонімус до Капітан Немо Показати IP 16 Вересня 2013 10:25
церква чудово виконує те, для чого її створювали
Александр до анонімус Показати IP 16 Вересня 2013 10:39
100%! снимаю шляпу!
ЗМІ Показати IP 16 Вересня 2013 12:05
За гроші гріха не буде. В суботу бачив, ям молодий луцький пихатий піп на дорогому авто (чи, бува, не заробив на нього молитвою перед Богом?), їхав освячувати дачу грішника. Сором! Настав час молитись не попам в церкві, бо там Бога давно немає, а дома - нишком у куточку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus