USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українці ставляться до Росії позитивніше, аніж росіяни до України

25 Червня 2013 17:30
Понад 80% українців добре ставляться до Росії.

Про це йдеться в дослідженні Київського міжнародного інститут соціології та «Левада-Центру», - інформує Українська Правда.

Частка українців, що негативно ставляться до Росії складає 10%, 9% не змогли відповісти на запитання.

За регіональним розподілом як і раніше, найбільші частки позитивно налаштованих до Росії українців у Східному (93%) та Південному регіонах (85%), найменше їх у Західному регіоні (66%).

У Центральному регіоні позитивно ставляться до Росії 80%. Порівняно з лютим зменшилася кількість позитивно налаштованих до Росії у Південному регіоні (було 92%) та Центральному (було 86%).

Ставлення до України в Росії за цей період статистично не змінилося – кількість позитивно налаштованих становить 72%, негативно – 18%, не змогли відповісти на запитання 9%.

І в Україні, і в Росії більшість опитаних хотіли б, щоб обидві країни були незалежними, але дружніми державами – з відкритими кордонами, без віз та митниць (в Україні – 72%, у Росії – 58%). В Україні ця кількість зменшилася з лютого на 4%, в Росії – на 6%.

У Росії збільшилася, а в Україні дещо зменшилася кількість бажаючих мати більш ізольовані відносини між Україною та Росією – із закритими кордонами, візами та митницями. У Росії так відповіли 19% опитаних, в Україні – 11% (у лютому ця кількість складала в обох країнах однаково 13%).

Об‘єднання в єдину державу в Росії бажають 15% опитаних, в Україні – 14%.

Довідково:
Опитування відбувалося з 21 по 30 травня 2013. Методом інтерв'ю опитали 2030 респондентів, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в АР Крим за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus