USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Укроборонпром перевірятиме міжнародний аудит

6 Березня 2019 20:54
Рада національної безпеки й оборони доручила провести міжнародний аудит концерну Укроборонпром.

Про це за підсумками засідання державного органу в середу, 6 березня, повідомили в прес-службі РНБО.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, напрями реформування ОПК напрацьовувалися із залученням провідних фахівців з країн-стратегічних партнерів України - членів Північноатлантичного альянсу, а також незалежних військових експертів із нашої країни. «З урахуванням цих напрацювань РНБО України ухвалила рішення, що передбачає комплекс заходів з реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення прозорості виконання державного оборонного замовлення, а також пріоритетні кроки стосовно системної боротьби з будь-якими корупційними проявами та відповідальністю керівників незалежно від рангів і займаних посад», - сказав Турчинов.

Секретар РНБО повідомив, що за результатами засідання доручено провести аудит і ревізію діяльності ДК Укроборонпром і підприємств - учасників концерну із залученням іноземних експертів. Генеральній прокуратурі України, СБУ, НАБУ і ДБР рекомендовано здійснити перевірку і дати правову оцінку викладеним у ЗМІ фактами порушень у сфері оборонних закупівель, про результати проінформувати громадськість.

Як заявив генпрокурор Юрій Луценко, після 2014 року внаслідок правопорушень на підприємствах державного концерну Укроборонпром збитки склали понад 350 млн грн.

Раніше повідомлялося, що ГПУ оголосила підозру ще одному фігуранту справи про корупцію в оборонці. Керівнику ТОВ Оптиумспецдеталь Андрію Рогозі, який фігурує в розслідуванні про корупцію в Укроборонпромі, оголосили підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн.

Нагадаємо, згідно з розслідуванням журналістів, підприємства Укроборонпрому купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів. Учасниками схеми з розкрадань в оборонному комплексі є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з другом і директор Укроборонпрому Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus