USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Уряд має збільшити фінансування вищої освіти у 2019 році, – Ірина Констанкевич

21 Червня 2018 22:48
Уряд повинен збільшити фінансування сфери вищої освіти, адже українські університети потерпають від браку коштів.

Про це під час розгляду законопроекту № 0184 «Про ратифікацію Фінансової угоди (проект «Вища освіта України») між Україною та Північною екологічною фінансовою корпорацією» у сесійній залі парламенту заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, інформує прес-служба партії УКРОП.

«Якщо вести мову про конкретну ратифікацію, то, безперечно, УКРОП підтримує її, як загалом і більшість прогресивних змін, які стосуються освіти в Україні. Якщо ми говоримо про вищу освіту, то це цілий комплекс питань, що потребують нагального вирішення. Передусім потрібно переглянути порядок виділення коштів на фінансування вищої освіти», – зазначила нардеп.

За її словами, українським університетам бракує коштів не тільки на тепломодернізацію, а й на виплату заробітних плат і відпускних нарахувань. Проблема з капітальними видатками на утримання таких закладів може виникнути й наступного навчального року.

У зв'язку з цим в УКРОПі наполягають на збільшенні фінансування освіти при формуванні державного бюджету на 2019 рік. Верховна Рада повинна звернутися до уряду з відповідною ініціативою.

«Тому, формуючи бюджет 2019 року, дуже важливо звернути увагу уряду на фінансування вищої освіти», – наголосила представниця УКРОПу.

Ірина Констанкевич закликала депутатів приділяти більше уваги вирішенню проблем у сфері вищої освіти: «Прошу всіх сфокусувати увагу на вищій освіті й тих традиціях, які формувалися десятиліттями, та підтримати українські університети».

Як відомо, законопроект № 0184 передбачає ратифікацію фінансової угоди між Україною та Північною екологічною фінансовою корпорацією з метою залучення коштів для підвищення енергоефективності будівель державних вишів. У рамках реалізації проекту Європейський інвестиційний банк уже надав Україні кредит у 120 мільйонів євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хохо Показати IP 21 Червня 2018 23:02
виші потерпають від браку студентів оскільки всі їдуть з цієї помийної ями де кожен бреше як собака а реально нічого не робить!
Має Показати IP 22 Червня 2018 09:25
Це не визначена форма дієслова, можна вже вивчити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus