USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Уряд пропонує ввести кримінальну відповідальність за контрабанду

26 Червня 2018 08:29
Уряд на початку липня погодить та внесе на розгляд Верховної Ради законодавчу ініціативу, яка передбачатиме кримінальну відповідальність за здійснення контрабанди.

Про це розповів прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє «Укрінформ».

Він зазначив, що ініціатором введення кримінальної відповідальності за контрабанду став саме Кабінет міністрів.

«Думаю, на наступному тижні внесемо у парламент і будемо просити депутатів підтримати норму, яка криміналізує контрабанду. Займаєшся контрабандою – це кримінальна відповідальність та реальний термін ув'язнення», – додав прем’єр.

Гройсман переконаний, що декриміналізація контрабанди, яка відбулася у 2012 році, не є нормою і має бути змінена.

«Тоді створили новий митний кодекс чисто під схеми, щоб було можливо управляти цим процесом, але це все треба знищувати», – пояснив урядовець.

Нагадаємо, в Україні 21 червня стартував експериментальний проект по створенню умов для запобігання ухиленню від сплати митних платежів, тобто по боротьбі з контрабандою. Проект запрацює на виконання постанови Кабінету міністрів і триватиме до 31 грудня 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus