USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Уряд заборонив перевезення автодорогами вантажів понад 40 тонн

2 Листопада 2015 14:21
Уряд заборонив перевезення автомобільними дорогами подільних вантажів вагою понад 40 тонн. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу КМУ.

Так, вже опублікована Постанова Кабінету Міністрів України № 869 від 21 жовтня 2015 року про заборону руху для транспортних засобів фактичною масою понад 40 тонн, або більше 11 тонн на вісь (для контейнеровозів — понад 46 тонн) на автомобільних дорогах загального користування при перевезенні подільних вантажів.

Постановою також вводиться обмеження на рух автомобільними дорогами загального користування місцевого значення для вантажівок фактичною масою понад 24 тонни (або більше 7 тонн на вісь).

Найближчим часом Укравтодор та Служби автомобільних доріг в усіх областях України оприлюднять інформацію про нові обмеження на офіційних сайтах відомств та встановлять відповідні дорожні знаки.

“Із 2016 року на дорогах запрацює нова транспортна інспекція УкратрансБезпека, яка буде використовувати сучасні засоби відеофіксації та контролю ваги „на ходу“ і таким чином забезпечить чітке дотримання вагових норм, та збереже наші дороги від руйнування”, — сказав директор департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг та автотранспорту Роман Хміль.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, волиняни скаржаться на «фури», які розбивають дороги та руйнують будинки. Зокрема, йшлося про руйнування великогабаритним транспортом доріг у Ковелі, а також вантажівками з піском у Рожищіта прилеглих населених пунктах.

Додамо, що за розрахунками експертів рух транспортних засобів вагою понад 40 тонн призводить до зменшення міжремонтних термінів автомобільних доріг із 12 — 18 років до 6 — 10 років. Окрім цього, відбувається скорочення строків служби мостових споруд з розрахункових 100 років до 30-40 років.

ЧИТАТИ ЩЕ: УКРАЇНСЬКІ АВТОТРАСИ ПЕРЕСТАЛИ БУТИ НАЙГІРШИМИ В СВІТІ. РЕЙТИНГ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Sieger Показати IP 2 Листопада 2015 14:30
Правильно, нормальні дороги зробити не можуть, то починають обмеження вводити.
Анонім Показати IP 2 Листопада 2015 15:40
вертаємося до СРСР...
ВОЛОДИМИР Показати IP 2 Листопада 2015 22:07
Теоретично все вірно і правильно, але як воно діятиме? Чи не буде такси за проїзд з перегрузом як колись перед Одессою? Невже дорогу Луцьк-Львів чи Радехів-Червоноград зруйнували перегрузи?
Привіт Показати IP 2 Листопада 2015 23:43
Поліцаюги за касу будуть пускати. Хіба піском можна по пів самоскида возити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus