USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Австрії узаконили 12-годинний робочий день

6 Липня 2018 22:38
Австрійські роботодавці зможуть вводити 12-годинний робочий день без підвищення оплати праці. Відповідний закон ухвалив парламент країни, повідомляє Європейська правда.

Зазначається, що зміни прийняли, незважаючи на масові протести, які пройшли у Відні. Їх підтримали депутати Австрійської народної партії канцлера Себастьяна Курца, праві популісти з Партії свободи і ліберали з опозиційної Neos.

Новий закон вступить у силу вже 1 вересня, хоча планувалося, що він буде діяти тільки з 1 січня 2019 року.

Раніше закон дозволяв не більше 10 робочих годин за день, або 50 годин за тиждень, відтепер дозволяється 12 годин за день - і 60 годин за тиждень.

Понаднормові години будуть оплачуватися, як і раніше, на 50 відсотків вище за стандартну ставку або за них буде надаватися вільний час.

Утім, працівникам дозволять відмовлятися працювати більше 10 годин за день без вказівки причин. Однак профспілки наголошують, що в Австрії немає механізму захисту від звільнення в разі постійної відмови від понаднормової роботи. Тобто теоретично працівника можуть звільнити без пояснення причин.

У керівних партіях запевняють, що новий закон нічого не змінить для більшості працівників. Окрім того, за їхніми словами, керівники компаній не зможуть приймати рішення за спиною працівників про те, скільки ті повинні працювати.

Опозиція ж вважає, що правлячі партії діють в інтересах бізнесменів, яким невигідно платити більше понаднормових.

Зазначимо, що у Південній Кореї скоротять робочий тиждень для стимуляції народжуваності.

Своєю чергою, у Німеччині також хочуть скасувати восьмигодинний робочий день. Замість нього планують ввести більш гнучкий графік роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus