USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Крупі діти з порушеннями зору зустрінуться з волинськими письменниками

30 Листопада 2016 10:17
Перший день календарної зими школярі з порушеннями зору зустрінуть у затишній мистецькій атмосфері та теплій компанії видатних українських письменників: Надії Гуменюк (Лис) та Володимира Лиса, - повідомляють організатори.

1 грудня о 13:00 в актовій залі Навчально-реабілітаційного центру, що розташувався по вулиці Центральній, 22 у селі Крупа, Луцького району, Волинської області, відбудеться арт-зустріч маленьких читачів з відомими літераторами, творцями сучасної української літератури, авторами відомих книг для дітей та дорослих з історії України і Волині зокрема, таких, як: "Таємниця Княжої гори", "Ярославів Вал", "Білий вовк на Чорному шляху", "Янгол у сірому"; "Камінь посеред саду", "Острів Сильвестра", "Століття Якова", "Соло для Соломії" тощо.

Крім того, вже втретє буде презентовано повість Надії Гуменюк "Літо з амазонками", нещодавно надруковану у Луцьку для незрячих дітлахів середнього шкільного віку студією друку шрифтом Брайля «BrailleStudio» спільно з ПрАТ "Волинська обласна друкарня". Раніше презентація книг відбулася у Києві.

Проте вперше авторка книги "Літо з амазонками" Надія Гуменюк зустрінеться з маленькими читачами, які мають порушення зору, зможе розповісти багато цікавого та відповісти на запитання допитливих дітлахів.

На гостину завітають також автори і меценати благодійного соціального проекту «Braille Studio»: Іван Синюк, Віталій Ткачук, Тетяна Єремеєва, Петро Пилипюк, які поділяться своїми задумами, літературними планами та інтелектуально-розвитковими ідеями, що можуть бути доступними для дітей з порушеннями зору.

Зокрема присутні дізнаються, що вже зовсім скоро вийдуть у світ підготовлені «Braille Studio» сучасні книжки – збірка про волонтерство і добро, яку упорядкувала Ірена Карпа, «Волонтери. Мобілізація добра» та дитяча книжечка «Івасикове Різдво» Мар'яни Качмар (Фляк).

BrailleStudio – це соціальна ініціатива, спрямована на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення студії друку шрифтом Брайля із центрами у Києві та Луцьку. На сьогодні нам вдалося запустити в роботу лише студію в Луцьку, тому ми продовжуємо збір коштів на придбання більш потужного обладнання для друку шрифтом Брайля, і ви можете підтримати нас, переказавши кошти: ГО ВОО ВГО «Генерація успішної дії», ЄДРПОУ 37004147, Р/р 26008055511197, МФО 303440 у Волинській філії ПАТ КБ «Приватбанк».

Організатори: Волинський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії», ПРаТ «Волинська обласна друкарня».

Контактна особа: Віталій Ткачук: 063 397 40 94, 050 223 22 64.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus