USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні вирішили скасувати адаптивний карантин. Що буде замість нього

11 Листопада 2020 18:08
Через несприятливу епідеміологічну ситуацію Кабінет Міністрів ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень в Україні. Уряд скасував поділ країни на зони та повернув загальнонаціональний карантин.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив 11 листопада під час засідання, повідомляє УНІАН.

«Ми пропонуємо відмовитися від адаптивного карантину та перейти на загальнодержавний карантин з обмеженнями, які діють в попередньому варіанті карантину на територіях з помаранчевим рівнем епіднебезпеки, для всіх територій», - сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, на території країни в період дії карантину буде заборонено проведення всіх масових культурних, концертних, соціальних, релігійних, рекламних заходів за участю понад 20 осіб; діяльність театрів та кінотеатрів, заповненістю кінозалів або залів понад 50% місць; діяльність музеїв, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 20 кв.м.

Також буде заборонено здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів, автомобільним транспортом, зокрема перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному, залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні в кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, що передбачено технічною характеристикою.

Крім того, запроваджується повна заборона на проведення дискотек, роботу розважальних закладів, нічних клубів.

Робота закладів громадського харчування, ресторанів, кафе забороняється з 22:00 до 07:00, крім замовлень на виніс та адресної доставки. Забороняється розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані менше 2 метрів між місцями для сидіння та більше 4 осіб за одним столом без урахування дітей віком до 18 років за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому у масці; діяльність суб'єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше, ніж 1,5 метра.

Крім того, заборонено відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю понад 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної, середньої, позашкільної, спеціалізованої мистецької освіти; відвідування закладів дошкільної, загальної, середньої, позашкільної, спортивної, спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції більше, ніж 50% здобувачів освіти та персоналу тощо.

Яка ситуація з COVID-19 в Україні

За минулу добу в Україні захворіли на коронавірус 10 611 людей. Від ускладнень коронавірусної хвороби помер 191 пацієнт. Натомість видужали від COVID-19 ще 6 802 мешканці України.

Станом на 11 листопада в Україні виявили 489 808 хворих на COVID-19. З них одужали 221 459 людей, втім ще 8 947 померли від ускладнень, викликаних хворобою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тану Показати IP 11 Листопада 2020 19:59
Пишуть що коронавірус викликає як наслідок проблеми з мозком, в т.ч. психічні розлади. Цікаво, маразм який діє навколо коронавіруса і є тим наслідком? Зараз же модно що всі керівники ним хворіють.
Нутак до Тану Показати IP 11 Листопада 2020 22:06
зайди у лікарню і подивись, може меньше всякого ду...о у голову лізти буде!
Юлія до Нутак Показати IP 11 Листопада 2020 23:28
Зайди в будь який час в нашу лікарню, особливо в інфекційну і подивись. Завжди хаос, люди на коридорах, і «см всі помрем». Так було до корони і буде. Тільки до корони не крали гроші з ковід фонду)
Ага до Тану Показати IP 11 Листопада 2020 22:36
Керівники хворіють але ще не один не помер. Парадокс?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus