USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні з’явився онлайн-сервіс підбору вишу на основі ЗНО

6 Липня 2016 23:15
Освітній портал «Академія», відомий інтерактивними навчальними курсами для школярів, запустив сервіс для підбору вузів за сертифікатами про здачу ЗНО. Сервіс показує вагу сертифікатів в загальному балі абітурієнта з різних предметів для кожної спеціальності в навчальних закладах по всій Україні.

Про це повідомляє AIN.ua

З 2016 року діють нові правила вступу до українських навчальних закладів. Тепер прохідний бал залежить від результатів з предметів, зазначених у сертифікатах про здачу ЗНО. Як правило, абітурієнтам для вступу потрібні три сертифікати.

«До навчального закладу подають сертифікати з трьох предметів, але вага кожного з них в загальному балі різний. На профільні предмети зазвичай відводять 0,4-0,5 бала, на менш важливі - 0,2-0,25, ще 0,1-0,2 можуть залежати від участі школяра в конкурсах, наявності похвальних листів або атестата з відзнакою.

Відповідно до ваги сертифікатів, бали по предметам підсумовують і порівнюють між собою, щоб зрозуміти, хто проходить на бюджетні місця, хто на контракт, а кого університет або коледж прийняти не може», - розповідає проректор Закарпатського художнього інституту Наталія Ребрик.

Сервіс сайту «Академія» показує вагу сертифікатів по кожному з предметів, за якими з них він обов'язковий і інші подробиці в кожному навчальному закладі.

Для того, щоб скористатися сервісом, потрібно ввести предмети, з яких абітурієнт отримав сертифікати, і питання, що цікавлять його регіони, навчальні заклади та спеціальності.

Сервіс допоможе швидко зорієнтуватися в умовах подачі документів на конкретні спеціальності, але не підкаже про реальні шанси вступити. Справа в тому, що в цьому році, відповідно нових правил, остаточне кількість держзамовлення в вузах буде прямо залежати від того, наскільки високий прохідний бал він виставив.

«Припустимо, один університет ставить прохідний бал сертифікату з української мови 150, а інший - 100. Чим вищий прохідний бал, тим вище рейтинг вузу, тому що він набере сильних дітей високими балами. В результаті система сама сформує державні місця і дасть першим вищим навчальним закладам висококваліфікованих фахівців на кілька бюджетних місць більше, ніж іншим », - пояснює Наталія Ребрик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus