USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Луцьку готуватимуть професійних волонтерів. ФОТО

18 Липня 2011 16:11
Впродовж шести місяців – з вересня до січня нинішнього року – в Луцьку діятиме «Волонтерський квартал». Учасників проекту вчитимуть професійному волонтерству.

Проект «Волонтерський квартал» втілюватиме Луцька міська централізована бібліотечна система спільно з Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Проект підтриманий програмою «Бібліоміст» від Ради міжнародних та наукових досліджень.

Як розповіла під час прес-конференції 18 липня заступник директора по роботі з дітьми луцької центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова, у рамках проекту на базі інтернет-центру міської дитячої бібліотеки організують спеціальні навчання для молодих лідерів.

За тематичними напрямками сформують інформаційно-ресурсну базу волонтерів міста. Це і соціальний, і освітній, і спортивний, і культурно-дозвіллєвий напрямки.

На сайті Луцької міської централізованої бібліотечної системи запровадять рубрику, яка наповнюватиметься матеріалами про роботу учасників школи.

Участь у «Волонтерському кварталі», каже Бочарова, візьмуть близько 60 молодих лідерів – здебільшого учнівська та студентська молодь.

Для них буде проведено 16 міні-тренінгів, у яких підніматимуться психологічні та педагогічні аспекти роботи з дітьми та молоддю, що опинилася у складних життєвих обставинах, обговорюватимуться теми щодо організації культурологічних та соціальних заходів для цієї категорії людей.

Учасники «Волонтерського кварталу» використовуватимуть у своїх навчаннях і метод «живої бібліотеки», де книгами виступають експерти з тих чи інших питань. Гостями такого інтерактивного заходу будуть відомі громадські діячі, благодійники, іноземні волонтери.

Головними результатом школи стануть різноманітні соціальні проекти, які готуватимуть та втілюватимуть її випускники.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus