USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В ОДА дізналися, з чого роблять ковбасу на Волині

17 Червня 2013 14:32
Деякі волинські підприємці виробляють волинську ковбасу лише з імпортного сала, шкіри і фаршу птиці.

Про це говорили під час наради з волинськими м’ясопереробниками в облдержадміністрації 17-ого червня.

Ковбаса з курячого фаршу і шкір

Заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк зазначив, що у Волинській області існує проблема з імпортною сировиною для виробництва м’ясопродуктів. Зокрема чимало переробників для виготовлення ковбаси закуповують у Польщі низькоякісну продукцію, зокрема, сало, шкіру та курячий фарш.

Начальник головного управління ветеринарної медицини в області Богдан Лозинський повідомив, що цього року на Волинь ввезли 265 тонн фаршу птиці з-закордону і понад 300 тонн з інших областей України.

«Заборонити ввезення з Польщі відходів курятини. Нехай утилізовують в себе. Поряд стоїть волинський бик - на нього нема покупця. А на курячі хрящі з Польщі є. Як ви її називаєте ковбасою? Називайте її ввезеними відходами», - зазначив Віталій Карпюк, звертаючись до м’ясопереробників.

В ОДА писатимуть лист в міністерство про заборону імпорту курячого фаршу

Заступник губернатора звернувся до волинських виробників, аби вони витримували чесну конкуренцію і працювали «білих схемах». Натомість, голова правління «Ковельські ковбаси» Володимир Головатий зазначив, що якісному виробнику дуже важко виграти конкуренцію у тих, хто використовує низькосортну сировину, через нижчу ціну: «Як підприємець, який не купив не кілограма ні яловичини, ні свинини може виробляти «лікарську ковбасу? Про що можна говорити. А починаєш говорити, то можна отримати і по голові».

Віталій Карпюк звернувся до головного ветеринарного лікаря області, аби той підготував пропозиції в Уряд, як обмежити ввіз в Україну низькоякісної сировини.

«Пишемо лист у міністерство, що імпортована сировина нищить вітчизняного виробника, - зауважив Віталій Карпюк і запитав у м’ясопереробників, - Ви що Україну не любите?».

Питання імпорту субпродутків і сировини для виробництва м’ясної продукції заступник голови ОДА пообіцяв тримати на контролі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 17 Червня 2013 14:42
Зараз дорегулюють до дефіцити чи захмарних цін.
Лучанка Показати IP 17 Червня 2013 15:10
Хто винен, що ми дураки і купуємо ковбасу з відходів. Травимо себе, хворіємо і подихаємо. Зато горе-бізнесмени набивають собі кармани, нашими заробленими копійками.Чого дурний, бо бідний, а чого бідний бо дурний.
Амєлія Показати IP 17 Червня 2013 16:58
Чому так пізно посадовці взнали про це?Щоб пахла ковбаса -добавляють ароматизатори,муку шкіри,розпушувачі та інше.Пропоную проводити ветеринарний огляд худоби та свиней перед забоєм.а не на базарі.
стукач Показати IP 17 Червня 2013 17:11
Бик - не волинський, а казмірчуковий...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus