USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

В Україні реформують роботу ДАІ

18 Червня 2013 10:15
Роботу міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділів ДАІ і автошкіл реформує уряд.

Про це пише Коммерсантъ-Украина.

Запропоновані зміни узгоджені в цілому Кабінетом Міністрів на засіданні 12 червня і направлені на доопрацювання. Чиновники очікують, що правки будуть мінімальними, і зміст проекту значно не зміниться. Зокрема згідно із поправками, МРЕВ перетворять на центри надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів Державтоінспекції.

Функції центрів мало чим відрізнятимуться від роботи МРЕВ. Так, нові організації реєструватимуть транспортні засоби, будуть оформляти, видавати, змінювати і повертати водійські посвідчення, а також будуть приймати іспити.

Крім того, в ДАІ очікують прискорення роботи таких центрів завдяки використанню нових технологій. Згідно з типовим положенням про центр надання послуг ДАІ, схваленим ще 30 січня, заплановано, що їхня робота буде максимально автоматизована і комп'ютеризована.

Крім того, облік зареєстрованих авто, який передбачає узагальнення даних у Національній інформаційній системі ДАІ, буде проводитися з використанням комп'ютерних систем, доступ до такої інформації отримає кожен патрульний екіпаж.

Зміни дадуть можливість особам, які бажають отримати водійські права, складати іспити в центрах ДАІ, незалежно від реєстрації місця проживання, а документи будуть надавати протягом п'яти днів.

Кабмін підготував і інші інновації. Наприклад, для отримання водійського посвідчення підвищеної категорії водієві потрібно буде довести, що він керував авто нижчої категорії безперервно протягом одного або трьох останніх років. Це має значення, наприклад, для водіїв легкових автомобілів, які прагнуть отримати права на водіння вантажівок або автобусів. «Це необхідно для більш якісного контролю над навичками водіїв», - пояснюють в ДАІ.

Крім того, реформа торкнеться й автошкіл. Закріплюється правило, за яким у центрах надання послуг повинні проходити реєстрацію не тільки автошколи, а й їхні філії. Ще одне нововведення закріпить, що маршрути, на яких буде проводитися навчання автолюбителів, треба буде погоджувати лише з ДАІ, а не з місцевою владою та ДАІ, як раніше.

Додамо, що згідно з документом, навчати кандидатів зможуть лише викладачі, що мають безперервний стаж водіння протягом трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus