USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Василенко програв суд щодо свого звільнення

14 Червня 2017 13:02
Львівський апеляційний адміністративний суд не скасував рішення Волинської обласної ради «Про діяльність головного управління Держгеокадастру у Волинській області».

Рішення про звільнення з посади начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка залишається у силі, йдеться на сайті обласної ради.

Нагадаємо, під час сесії 2 лютого обранці Волинської облради підтримали звернення до міністра агрополітики Тараса Кутового із пропозицією звільнити з займаної посади очільника Держгеокадастру Волинської області Василя Василенка. Його звинувачують у «дерибані» земельних ділянок (в тому числі – з покладами бурштину), лобіюванні інтересів сторонніх фірм та непрозорих кадрових призначеннях.

На звернення до Тараса Кутового щодо злочинної діяльності Василенка прийшла відписка про те, що, мовляв, для його звільнення недостатньо доказів. Натомість депутат облради Василь Столяр переконаний, що наявних доказів щодо діяльності очільника Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка достатньо для того, аби почати проти нього кримінальне провадження.

Попри столичну опіку і гарантію безкарності головний земельник області вирішив оскаржити рішення обласної ради через суд і подав адміністративний позов до Волинської обласної ради. У підтримку Василенка сторона захисту використала листа від Володимира Гунчика, у якому голова ОДА дає позитивну оцінку роботі керівника Держгеокадастру, оскільки «його повноваження виконуються на належному рівні».

Під належним виконанням обов’язків, очевидно, маються на увазі зловживання службовим становищем при лобіюванні інтересів львівської фірми ТзОВ «Західземпроект», яка займається землевпорядними та землеоціночними роботами, і за свої послуги бере в 4 рази більше, ніж аналогічні волинські фірми, та роздачі земель, які належать КП «Волиньприродресурсу», для ведення особистого сільського господарства. Дії головного управління, яким керує Василенко, провокують непоодинокі конфлікти між органами місцевого самоврядування та воїнами АТО.

Зважаючи на всі обставини, суд повністю відмовив Василю Василенку у вимогах скасувати рішення облради.

14 червня відбулося засідання й суду другої інстанції. Львівський апеляційний адміністративний суд залишив апеляційну скаргу Василенка без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.

Зауважимо також, що обласна рада створила тимчасову контрольну комісію з питань земельних відносин. На жодне з трьох засідань комісії Василь Василенко так і не прийшов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Показати IP 14 Червня 2017 13:29
Тепер залишилося переконатися, що Палиця посліовний і цей ХРЯК Василенко - сяде з конфіскацією. Скільки він наробив зла людям.
судія Показати IP 14 Червня 2017 18:56
сісти не сяде, але пролетів, як хванєра над Полтавою.
до Василенка до судія Показати IP 14 Червня 2017 20:54
Ти, що не розумієш, що сісти можеш, це твій шанс піти з дозволу, тому, що ніхто не прийде потім тебе захищати. Ті хто тобі дає завдання сьогодні потім не захочуть дивитись в твою сторону, а воно буде так. І залишишся з проблемою сам.
Микола Показати IP 17 Червня 2017 01:11
Той хряк добре начудив, на нари давно вже треба загнати.
до хряка до Микола Показати IP 18 Червня 2017 16:48
Дивись, шоб ти не начудило, чудило

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus