USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Новини із військкомату: повістки, обстеження, бронювання працівників

6 Квітня 2015 08:37
Добігає кінця 4 хвиля мобілізації на Волині. Попереду ще п'ята і шоста. Проблемним питанням лишаються нюанси із бронюванням працівників на підприємствах. Про це повідомляє «Нововолинськ діловий».

Раніше повідомлялося, як через відсутність ефективної комунікації, 800 гірників не були заброньовані від мобілізації. Відділи кадрів на шахтах кажуть, що не отримали спеціальних бланків для здійснення такої діяльності, а військкомат заявляє, буцімто, до них за документами ніхто не звертався. В результаті - кілька десятків гірників (на щастя, мобілізаційний план був невисоким) відбули для проходження військової служби. Попри те, що законом їм гарантоване право бронювання на підприємстві...

Аби така ситуація не повторилася знову, підполковник Олександр Плужнік радить керівникам усіх підприємств Нововолинська, чиї працівники підпадають під бронювання, невідкладно звернутися до військкомату одразу по завершенні 4 хвилі мобілізації. Цей термін спливає після 21 квітня.



Цікавим питанням було і отримання повісток депутатами Нововолинської міської ради. Адже з цього приводу містом уже шириться чимало чуток.

Комісар Плужнік підтвердив, що 5 народних обранців отримали повістки і нині проходять обстеження військово-лікарської комісії. Ще дванадцятьом депутатам запрошення до військкомату вручать уже незабаром. Якщо народні обранці уникатимуть військових, то можливий сценарій, коли комісар принесе повістки їм на засідання сесії.



Поцікавилися ми і думкою підполковника стосовно призову до війська волонтерів. Адже призивати тих, хто опікає і забезпечує сьогодні солдатів на передовій - це фактично підірвати злагоджену роботу тилового забезпечення армії і звести нанівець пророблену ними роботу за останні 12 місяців. Особисту думку комісар Плужнік не став висловлювати, пославшись на відсутність законів, які б унеможливлювали призов волонтерів.



Тих, хто ухиляється від призову, відтепер заноситимуть у спеціальний реєстр. Такі громадяни не зможуть виїхати закордон чи провадити господарську діяльність. Їх обов'язково встановлять служби державного контролю.



Назвав військовий комісар і шокуючі цифри стосовно раніше комісованих нововолинців. З'ясувалося, що близько половини раніше непридатних до служби в армії, нині цілком здорові.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus