USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Віддалені луцькі вулиці не ремонтують, бо «гроші забрали на проспект Волі»

10 Вересня 2015 19:00
Більше чотирьох років лучани, які мешкають на вулиці Качалова та однойменному провулку, оббивають пороги міської ради з проханням відремонтувати дорогу, якій уже більше 50 років. Отримуючи щороку відписки, люди не здаються і знову стукають в усі двері. Однак вже котрий рік ремонт вулиці Качалова відкладається на наступний рік. І так щороку – з 2011-го.

Так, до Офісу розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» прийшла група лучан, які домагаються ремонту їх вулиці. Всі вони - мешканці одного кутка, який охоплює вулицю Качалова, провулки Качалова та Лєскова. Цей приватний сектор розташований обабіч вулиці Ковельської і ремонту дороги тут не бачили кілька десятків років.
А порівняти є з чим. Одна з доріг на перехресті належить вже селу Зміїнець Луцького району. Там немає ані ям, ані щебеню, натомість – рівненький асфальт біля статечних маєтків. А ось навпроти хатин пенсіонерів – ями і вибоїни.
Лучанка Надія Шульган вже чотири роки пише листи в міську раду, ходить на прийом до міського голови. І вже четвертий рік поспіль отримує відписки про те, що вулиця не включена в перелік ремонту доріг, або ж грошей на ремонт немає.
Як попередньо повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у 2014-му Надія Шульган приходила на прийом до міського голови, під час розмови градоначальник відповів, що «почув» жінку. Але згодом пані Надія отримала чергову відписку.

Керуючись принципом, «вода камінь точить», жінка звернулася до міського голови й у 2015 році. Але й цього разу їй відповіли, що ремонтувати вулицю Качалова цього року не будуть. Єдине, що можуть зробити – вчергове розрівняти грейдером.
«По телебаченню часто наш міський голова Микола Романюк розповідає, як він кому допомагає. А нам ніяк не допоміг», - скрушно каже Надія Шульган.

Зрештою, лучанка разом з сусідами прийшла шукати підтримки в Офіс розвитку кварталу Фонду «Новий Луцьк». Як відомо, Офіси вже запрацювали на вулицях Гордіюк, 37, Дружби народів, 3, проспекті Соборності, 38 та Корольова, 10 (мікрорайон Вересневе) . У Фонді кажуть, що скоро таких офісів буде близько 10, практично у кожному мікрорайоні міста. Уже облаштовують приміщення на вулицях Кондзелевича, 30, Ковельська 47а, Шухевича 6/18 та по проспекту Відродження, 10.
З’ясувалося, що ремонту потребує не лише вулиця Качалова, а й провулок Качалова.
Крім того, в тому ж кутку є ще один провулок, який не має навіть назви, а відтак, його й взагалі можуть не ремонтувати, бо його, так би мовити, не існує.
Поруч – вулиця Лескова, яку також було необхідно оновити.

Зауважимо, в затвердженому переліку доріг, які мають ремонтувати цього року, вулиця Качалова та Лескова включені. Тож, начебто і проблема мала б бути вирішена. Проте вулицю Лескова відремонтували, а Качалова навіть не розпочинали.

Заступник директора департаменту ЖКГ міськради Микола Осіюк в коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини повідомив, що вулицю Качалова, попри те, що вона включена до переліку, цього року не ремонтуватимуть, а заплановані роботи перенесуть на наступний рік, бо грошей немає. А ось 200 метрів вулиці Лескова таки вже відремонтували.

Додамо: в тому мікрорайоні мешкає і колишній директор «Луцьксвітла» Олександр Ковпак, який вже декілька місяців на пенсії, але досі контактує з колегами-комунальниками. Під час зустрічі лучан з працівниками Офісу розвитку кварталу, він розповів, що ще тиждень тому в департаменті ЖКГ його запевняли, що, принаймні вулицю Качалова зроблять цього року, адже на неї є вся документація. Надію вселяло й те, що поруч ремонтували вулицю Лескова.
Але вже за кілька днів все змінилося. В приватній розмові колеги повідомили, що «всі гроші забрали на проспект Волі», який нещодавно почали ремонтувати. Зауважимо, попередня вартість робіт – більше 11 мільйонів гривень.

Тож, обурюються лучани, на центральний проспект напередодні виборів до місцевої ради відшукати вдалося. А ось на вулицю, де більшість мешканців - пенсіонери, 700 тисяч (попередня кошторисна вартість) – не знайшли.
Зрештою, вибоїни на дорозі – не єдина проблема цього мікрорайону. На провулку Качалова вночі – темінь, бо не вистачає ліхтарів. Тож не раз батьки з дітьми, йдучи в темну пору доби, втрапляли в калюжі.

Лучани погоджуються навіть на співфінансування деяких проектів, аби вирішити питання мікрорайону. Але в міській раді їх досі не чують.

В Офісі розвитку кварталу, куди лучани звернулися, фахівці їм порекомендували створити вуличний комітет, аби вирішувати місцеві проблеми. Зрештою, тоді з думкою лучан, міська влада буде змушена рахуватися.
Вуличний комітет зможе лобіювати вирішення питань освітлення, ремонту доріг та інфраструктури. Учасники зустрічі домовилися про наступну консультацію з фахівцями, які допоможуть створити комітет та надаватимуть повний супровід з цього питання, повідомив радник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Курилюк.
Що ж до ремонту вулиці, додав він, то з цим питанням звернуться до депутатів від групи «Новий Луцьк». Обранці громади, обіцяє, клопотатимуть, аби зрештою вулицю Качалова і однойменний провулок включили до переліку доріг, які ремонтуватимуть у 2016 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Mr Показати IP 10 Вересня 2015 21:02
А крім того міст Варшавський типу роблять, єноти Романюка, так щоб всі бачили. Дістали ті комсомольці!
Моня до Mr Показати IP 10 Вересня 2015 22:13
А шо Вам ті робітники очі колють? скоро їздитимете новою дорогою. Не капризуйте. а в комсомолі людей вчили працювати. То була хороша школа. а то нині не встиг три слова крикнути на мітингу і зразу став лідером. А насправді ті псевдолідери окрім як кричати, так і нічого більше не вміють
44 Показати IP 10 Вересня 2015 21:03
з таким рекламним трюком уви тільки недругів наживете а не виборців...бо ж е що робити на більш серйозних та кризисних ділянках...а там по 100 метрів... а забор бачилии в бідаки...можна і самому постаратись... а то три хати всі є одніеі родини а місто дорогу ім роби...палиця контролюй роботу бо прграеш...а це буде шкода
Ширше глянь Показати IP 10 Вересня 2015 21:08
Віддалені села голодують бо гроші забрав я*ценюх
Анонім до Ширше глянь Показати IP 11 Вересня 2015 07:33
це ви про Романюка блпагодійника?
Dfcz Показати IP 10 Вересня 2015 22:11
Та усіх вулиць в місті одночасно не зроблять. Є проблеми. Поступово все вирішиться. Непотрібно такий ажіотаж знімати. Центральні проспекти теж треба ремонтувати, адже там більше транспорту і людей пересувається
Рпрп до Dfcz Показати IP 11 Вересня 2015 01:56
Це нам 20 років парять почекайте . дочекались
Лучанин Показати IP 10 Вересня 2015 22:38
Цікаво побачити фото доріг біля будинків мера Романюка. Чи це секрет?
Оксана Показати IP 10 Вересня 2015 22:54
На вулиці Волинській ,що поруч з кондитерської,якийсь багатенький вирішив провести собі каналізацію -тепер уся вулиця суцільне болото з ямами-а було асфальтне покриття.До зупинки щоб пройти потрібно візувати чоботи .Нічого добитися неможливо
Nj до Оксана Показати IP 11 Вересня 2015 08:11
То не багатенький, то каналізацію всього Малоомельянівського масиву підключають до каналізаційної мережі на вул. Володимирській. Ту вулицю вроді включили в перелік вулиць, які ремонтуватимуть цьогоріч)))
психіатр Показати IP 11 Вересня 2015 07:30
А ви згадайте хто ваш депутат і що він вам обіцяв. На днях приповзе на карачках новий обіцяльник і вам збудує метро.
Вася Показати IP 11 Вересня 2015 08:43
ги ги ги вибори почались. цікаво на тих вулицчх дорога завтра ляже, чи пообіцяють?
Анонім Показати IP 11 Вересня 2015 08:51
Хай крутелики ремонтують ту Качалова.
Діагноз Показати IP 11 Вересня 2015 09:16
Випливають недобиті риги - Курилюк,який"добавить"авторитету Палиці.Волошенюк очолить аграрну партію,а там десь вигулькне і Башкаленко.Дожились.
володимир Показати IP 11 Вересня 2015 10:13
Такого взяточника як РОМАНЮК потрібно пошукати ...З його допомогою кинули ряд осіб нагроші і продали вдруге гуртожиток ВПУ - 9... А Ви пенсіонери хочете щоб він ВАМ допоміг....Ви йому конверт з грошами до Вашого звернення приєднали?????
Сергій Показати IP 11 Вересня 2015 10:59
А вул. Запорізька ( біля Теремнівського озера ), яку до половини тільки заасфальтували ( що в кошторис тільки піввулиці закладали??? чи до чиєїсь хати???. А залишені не заасфальтовані великі латки на ніби відремонтованій цього року вул. Ветеранів??? Бардак повний!
Анатолій Показати IP 11 Вересня 2015 11:03
Звернення про поганий стан тротуарів ми писали багато разів. Результату немає. Не включили навіть в перелік робіт ні на 2012, 2013, 2014, 2015 роки. А ремонтують двори 9-ти поверхівок, щоб побільше виборців охопити, ще й на округах мерських улюбленців. А кошториси хтось бачив? Гроші платників податків, тобто наші з вами, потрібно витрачати прозоро. І з жителями потрібно узгоджувати, а не перед фактом ставити, де і що у них у дворі буде.
Анонім Показати IP 11 Вересня 2015 11:32
мабуть, пр. Волі закінчується на 4 школі бо далі дорога і особливо тротуари гірші ніж на будь-якому іншому проспекті міста

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus