USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Відновлене джерело під Луцьком – кращий в Україні проект «До чистих джерел»-2015

2 Січня 2016 08:00
Луцьке міжрайонне управління водного господарства стало переможцем Всеукраїнського конкурсу «До чистих джерел», який проводило Міністерство екології та природних ресурсів України.

Луцькі водогосподарники виконали комплекс робіт із відновлення природного джерела у селі Воротнів Луцького району і стали переможцями серед колективів земле- і водокористувачів.

Про це повідомили у прес-службі Мінприроди України.

Конкурс «До чистих джерел», який стартував 28 жовтня 2015 року був спрямованої на охорону і поліпшення стану джерел, річок та водойм України.

Учасниками Всеукраїнського конкурсу «До чистих джерел» були місцеві державні адміністрації, сільські, селищні та міські ради, колективні та індивідуальні земле- і водокористувачі, установи, підприємства усіх форм власності, загальноосвітні, професійно-технічні, позашкільні та вищі навчальні заклади, засоби масової інформації, громадські організації, окремі громадяни, які надіслали до Конкурсної комісії відповідно оформлені матеріали з підсумками своєї діяльності у сфері охорони та оздоровлення водних об’єктів України.

Наприкінці грудня 2015 року відбулося підбиття підсумків конкурсу, де й стали відомі переможці.

Від Волинської області участь у цьому конкурсі взяло участь Луцьке міжрайонне управління водного господарства, яке виконало комплекс робіт по відновленню природного джерела у селі Воротнів Луцького району.

Згідно з результатами цього конкурсу Луцьке МУВГ здобуло перемогу серед колективів земле- і водокористувачів.

Більше детальна інформація про Всеукраїнський Конкурс «До чистих джерел» розміщена на сайті Мінприроди України.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, облагороджене джерело в селі Воротнів, яке освятили 28 серпня цього року, досить потужне. Щогодини воно видає на поверхню дев’ять кубометрів води.

Як свідчать результати лабораторних аналізів, вода дуже чиста і не містить жодних шкідливих речовин.

Поруч з джерелом облаштовано купальню з роздягальнею. Температура води, щоправда невисока, усього 9-10 градусів (влітку), однак охочих зануритись у крижану купіль у день освячення не бракувало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
переселенка Показати IP 2 Січня 2016 11:07
Цікаво! Де була така організація, як мувг (міжнародне управління водного господарства)?????.....коли по напрямку Луцьк-Жидичин біля освяченого джерела зробили кладовище!!!!!! Мммммм?....а вода там дуже цілюща!!!
волинянам Показати IP 2 Січня 2016 13:18
цікаво де була влада коли в селі білосток (програма "гроші") показали як знищили цілюще джерело, ось диавіться http://tsn.ua/ukrayina/u-seli-na-volini-misceviy-biznesmen-znischiv-cilyusche-dzherelo-531033.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus