USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЗМІ назвали двох основних претендентів на крісло директора ДП «Волиньвугілля»

2 Березня 2016 18:00
На ДП “Волиньвугілля” 1 березня прибув керівник вугільного департаменту Олександр Крук. Під час зустрічі з гірниками він представив потенційного кандидата від міністерства на посаду директора ДП Валентина Кисельова. Про це повідомляє БУГ.

Шахтарі ледь не побилися між собою, відстоюючи кожен свою думку та кандидата. Згадали про ще минулорічні образи і лідери Незалежних профспілок, в яких уже давно стався розкол.



Невизнаний незалежниками з інших копалень Богдан Макарчук та його колеги з “Бужанської” ще перед приїздом Крука затіяли дискусію з представниками дев’ятої шахти, які з ними вибивати гроші у Київ не їздили, а от вибирати гендиректора з’явились. Гірники почали гучну полеміку, що переросла у взаємні образи і докори.

Ще на попередній зустрічі у міністерстві шахтарям дали зрозуміти, що замовляє музику той, хто платить. І сказали, що створять відповідні умови для вугільників лише в тому випадку, якщо генералом “Волиньвугілля” не обиратимуть місцевих “корупціонерів”, а профі – кандидатів від Демчишина. А точніше, від його незамінних радників. І от частина працівників “Бужанки” тепер підтримує будь-якого претендента від міністерства, бо набиті місцеві крадії їм, умовно кажучи, надоїли. У цьому плані у шахтарів “Бужанської” з Круком повна гармонія і розуміння.



Інша частина шахтарів свідомо підтримують Михайла Борсука, який аж ніяк не влаштовує міністерство.

“Мені озвучили позицію профспілок, керівництва. Ми задовільнимо вимоги, але ви будете отримувати ті кошти, які заробите з директорами та інвесторами, заведеними вами. З локальних людей керівників призначати не можна. У нас є свої кандидатури – це Валентин Кисельов.

“Це той, якого в Червонограді вигнали за п’янку?” – прозвучав голос із залу.

“Можливо, не знаю. Але я бачив як він працював і під нього готові заводити гроші. Наше бачення – Головко залишається працювати директором шахти №9 “Нововолинська”, Танчева забирають у виробничу службу ДП “Волиньвугілля”.

На “Бужанці” буде новий директор – Кисельов, – сказав Крук і поставив наступні умови.

Якщо шахтарі пропонують своїх людей, міністерство підтримає, але працівники отримуватимуть зарплату тільки в тому обсязі, що ДП заробить, не більше.

Він запропонував дати директору випробувальний термін – три місяці.

Олександр Крук як умову розглядав також монтаж двох лав і передачу прохідницьких комбайнів. Для Танчева обладнення, вочевидь, не знайдеться.

Між іншим, радник назвав вугільну галузь бізнесом. Гірники запитували, чи не будуть “зверху” блокувати роботу копалень у разі обрання “невигідного” директора.

“На шахті №9 у 99-му році була 5 років заборгованість по зарплаті – по три, по чотири місяці, пам’ятаєте? Так само проходили страйки. За півроку ми погасили всю заборгованість. Шість з половиною років шахта виконувала план щомісячно, крім одного місяця. Я почав з історії, тому що сьогодні міг сказати вам слідуюче: будете отримувати по 10 тисяч зарплати. Це буде правда, ви мені повірите? Ще раніше гововорив, що не збираюся обманювати. По “Бужанці” я прийшов, скільки давала шахта? Нуль. Люди в болоті вовтузились. За два місяці ми організували роботу. За рік ввели другу лаву.

Терміново має бути на дві копальні один апарат управління. На “Бужанській” потрібно, щоб була власна переробка, тому що такі витрати за переробку непосильні ні одній шахті. Звичайно, цей хаос, який є зараз, недоречний – мають виноситись спільні рішення. Тому що сьогодні вас використовують. У вас є голови профспілок, і ці питання мають вирішуватися ними першочергово. От сьогодні ви не спустились в шахту. Це завжди для мене було болючим питанням. Ви що тепер заробите, друзі мої?”, – звернувся до шахтарів Михайло Борсук.

Керівник вугільного департаменту згадав також про китайських інвесторів, компанію “Sany”, і сказав, що вона зайде тільки під державні гарантії, а цей процес буде тривати від 6-ти до 12 місяців. Інвестор міністерства, виявляється, дає кошти під нове керівництво, а не під старе.

“Вони хочуть заводити тільки своїх. Як можна ставити генеральним ДП “Волиньвугілля” людину, яка втекла з Донбасу – по ньому там кримінальна справа, і яку 2 рази виганяли з ДП “Львіввугілля”. Нормальні люди розуміють, що не піде ця особа зі сходу піднімати “Волиньвугілля”, а лише, щоб його закрити і залізти у кишеню держави”, – відзначив голова місцевого осередку НГПУ Сергій Демченко.

“Ваш керівник в змозі оплачувати заробітну плату? Якщо так, то працюйте, – зауважив Крук, – Щодо китайських інвесторів, якщо би ми бачили, що це реальний проект, ми його втілили б”.

Шахтарі прокоментували: “Якби ви були вугільником, тоді ви б це зробили”. Гірники давно кепкують з радника, який за освітою є вчителем німецької мови. Олександр Крук уточнив, що його знання допомагають залучати іноземних інвесторів.

На запитання, чого на ДП “Волиньвугілля” привели найгіршу кандидатуру, він відповів, що кращі відмовились.

На разі питання призначення директора ДП “Волиньвугілля” лишається відкритим.

До речі, увесь час, який присвятили шахтарі на дебати з приводу нового генерального директора, під ДП “Волиньвугілля” крутився радник Демчишина Венгрин. Очевидно, пан з міністерства не дуже дружить з гірниками, раз не захотів брати участь у зборах. Місію провідника міністерських людей до директорських крісел традиційно взяв на себе Крук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тарас Чурило Показати IP 2 Березня 2016 18:38
Так Гунчик каже, що на Волині шахти збиткові і сунуть туди присланого козачка?
Ірина Таран Показати IP 2 Березня 2016 18:39
Коли будуть все приватизовувати то хочуть бути в темі...
Ірина Таран Показати IP 2 Березня 2016 18:41
Коли будуть все приватизовувати то хочуть бути в темі...
Анонім Показати IP 2 Березня 2016 20:23
Всі хочуть бути біля корита. В хід ідуть любі методи і підкуп і створення профкому під себе коханого. От побачите, скільки державних підприємств на Волині стільки і буде скандалів зі зміною їх керівників. Адже посади при Януковичах і других всяких купувалися на все життя. А тут тобі на, треба уходити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus