USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відкрився «пункт здачі дітей». ФОТО

19 Серпня 2011 12:35
У Луцькому клінічному пологовому будинку відкрили «вікно життя» – жінки, які бажають відмовитись від своєї новонародженої дитини, можуть принести немовля сюди.

Про це розповів головний лікар Луцького пологового будинку Михайло Токарчук у п’ятницю, 19 серпня, під час офіційного відкриття «вікна життя».

За словами очільника пологового будинку, кожна жінка, яка потрапила у складні життєві обставини та хоче позбутися своєї дитини, може принести немовля у це місце. При цьому жінці гарантується повна анонімність.

Токарчук розповів, що ініціювали відкриття такого «вікна» колектив пологового будинку та управління охорони здоров’я Луцької міськради.

До слова, такі пункти при пологових будинках існують у Рівному та Львові.

«Може, це вікно і не буде затребуваним, але це шанс вижити для тих дітей, яких можуть лишити на смітнику», – пояснює Токарчук.

«Вікно» працюватиме цілодобово, проте спеціально чергувати там ніхто не буде. Якщо мама лишає там дитину, то відразу спрацьовує сигнал, який і сповіщає персонал медзакладу про це.

«Вікно життя» знаходиться у пологовому корпусі Луцького клінічного пологового будинку за адресою: вулиця Гулака-Артемовського, 18.

За словами начальника міського управління охорони здоров’я Федора Кошеля, відкрити такі пункти при пологових будинках планують у всіх районах області. Він розповів, що обласне управління охорони здоров’я над цим вже міркує.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Батько Показати IP 19 Серпня 2011 13:10
Дай Боже щоб там опинилось найменше немовлят, але найбальше тих, які мали бути в смітнику.
smelnyk Показати IP 21 Серпня 2011 01:19
Якправило ті жінки, що викидають дітей на смітник про це вікно нічого знати не будуть. Вони не дивляться телебачення і не читають інтернет. А більш цивілізована верства населення не дозволить собі такого гріха.
Лучанка Показати IP 21 Серпня 2011 16:17
Господи, аби ці дітки не пішли ні на які органи, аби дійсно вони ставали майбутім, дорослішали та були достойною половиною людства!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus