USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Влада готує провокації проти нас», - заява редакції «Страна.ua»

12 Січня 2017 16:26
Влада готує атаку на інтернет-газету «Страна.ua». Про це йдеться в офіційній заяві редакції.

В останні дні з різних джерел в силових структурах України журналістам «Страны» надходять відомості про провокації, які готуються проти нашого видання.

Зокрема, є інформація про те, що СБУ найближчим часом має намір влаштувати маски-шоу в редакції «Страны». Крім того, за даними, в СБУ ударними темпами фабрикують кримінальні справи з метою заарештувати керівників інтернет-газети. У цих справах вже допитано десятки людей, з яких на багатогодинних допитах, намагаються витягнути свідчення проти головного редактора «Страны» Ігоря Гужви.

Редакція «Страны» розглядає дані дії як спробу паралізувати роботу видання з метою запобігти появі нових резонансних матеріалів про корупцію в вищих ешелонах влади.

Відзначимо, що за останній рік «Страна» публікувала безліч резонансних статей, які викликали невдоволення у керівництва держави. Зокрема, мова йде про репортажі з Липецької фабрики "Рошен", про розслідування по платним блогерам, які працюють в соцмережах на користь влади, про цикл публікацій з корупційним викриттів нардепа Олександра Онищенка, про статті про системний тиск влади на українські ЗМІ.

Наші журналісти вже стикалися з підвищеною увагою спецслужб. Зокрема, представники СБУ проводили огляд речей в аеропорту "Бориспіль" у заступника головного редактора «Страны» Світлани Крюкової в пошуках якогось компромату на керівництво України.

Редакція «Страна» вимагає від президента Петра Порошенка і глави СБУ Василя Грицака припинити провокації проти «Страны» і закликає владу будувати відносини зі ЗМІ на основі цивілізованого діалогу.

Головний редактор інтернет-газети «Страна» Ігор Гужва заявляє, що видання готове працювати в будь-якій ситуації, незалежно від ступеня тиску.

"Всі спроби залякати редакцію і мене особисто наспіх сфабрикованими кримінальними справами - безглузді, - каже Ігор Гужва. - Ми не припинимо свою роботу і не змінимо нашу позицію незалежного і об'єктивного ЗМІ. Крім чергової міжнародної ганьби і дискредитації України, плановані маски-шоу і арешти нічого владі не дадуть".

«Страна» буде максимально інформувати громадськість про всі дії, які влада робить проти нашої редакції, а також про замовників і виконавців цих провокацій.

Нагадаємо, раніше про провокації заявляли представники телеканалу 1+1. Вони стверджували, що канал хочуть позбавити ліцензії, а АП намагається передати контроль над каналом в інші руки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
свідомий Показати IP 12 Січня 2017 16:43
От де диктатура!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus