USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада допомогла «хорошим хазяїнам». ФОТО

19 Листопада 2011 13:29
Волинським селянам, котрі утримують три і більше корів, вручили сучасні доїльні апарати.

Такий подарунок у День працівників сільського господарства 19 листопада їм зробили голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук та голова обласної ради Володимир Войтович.

«Роботяги! Ті, для кого запах гною – запах хліба. Мене батько вчив: «Синок, не затуляй носа, то хліб пахне!» Не смердить, а пахне», - так розпочав своє звернення до винуватців свята губернатор.

Клімчук також зазначив, що під час приїзду Прем’єр-міністра Миколи Азарова вони вручили вже 10 таких апаратів. За словами губернатора, Азаров зізнався: «Волыняне, они себя кормят и еще полреспублики».

«Ну, не пів, але наші товари таки постачають», - додав Клімчук.

Голова облради Володимир Войтович розповів селянам про те, що депутати підтримують сільське господарство. «У нас, депутатів, одностайна позиція про питання сільського господарства. Ми готуємо новий бюджет, у ньому обділені сільські працівники не будуть», - пообіцяв Войтович.

До слова, доїльні апарати були придбані за кошти з обласної скарбниці.

Заступник губернатора Віталій Карпюк зазначив, що нині на Волині – понад 900 сімей, в яких – три і більше корів. «Тут їх сьогодні 33 знаходиться. Цього року 100 родин отримають безкоштовні доїльні апарати, вартістю від 5 до 7 тисяч гривень. За кілька років ми маємо забезпечити всіх», - сказав Карпюк.

Чиновник додав: «Я вчора з людьми говорю, кажуть: «Якщо мені дадуть безкоштовно апарат, то наступного року буде 15 корів». Оце – хороший хазяїн».

Спеціалісти ознайомили селян із новою технікою, пояснили усю простоту використання апаратів і показали, як вони працюють.

Паралельно на Театральному майдані тривав святковий ярмарок-продаж готової продукції від сільськогосподарських товаровиробників та переробних підприємств області.

Керманич ОДА Борис Клімчук, голова облради Володимир Войтович та Луцький міський голова Микола Романюк разом зі своїми підлеглими оглянули торги.

Провели і дегустацію продукції.

Там до чиновників зверталися перехожі. Приміром, запитували чому ціни на продукти вищі, ніж на базарі. «Значить, якість краща», - відповів губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Іван Козолуп Показати IP 19 Листопада 2011 14:23
Прочитавши заголовок публікації в якій 2 помилки навіть не стану читати її повністю. Редактори і журналісти, ви ж розумні люди, виконуйте належно свою роботу!
Гуцул до Іван Козолуп Показати IP 19 Листопада 2011 21:16
Неуподобляйтесь граммар-наці. Це такі люди, які, прочитавши текст будь-якої довжини, і виявивши в нім орфографічну помилку або друкарську помилку, начисто втрачають здатність сприймати сенс самого тексту, по-тому що їх свідомість і емоційна сфера на цій самій помилці (друкарській помилці) намертво фіксуються, і далі ці люди готові до втрати свідомості лише її і обговорювати, причому в найрізкіших, нічим не спровокованих виразах.
любителі молока Показати IP 19 Листопада 2011 15:26
Чим менше би чиновники втручалися та регулювали молоковиробництво, то б селяни самі би собі купили апарати. А так ,чергова совкова показуха клерків.
клерк Показати IP 19 Листопада 2011 17:51
Іван Кололуп своїм ниттям перетворюється в Івана З...у.
Далекій схід Показати IP 19 Листопада 2011 19:10
Риба в Хабаровську в два рази дешевша ніж в Луцьку.Це правда.Базар на центральній площі міста це ГАНЬБА І ПОПУЛІЗМ.
аграрій Показати IP 20 Листопада 2011 14:46
Те, що ці 33 апарати були вручені публічно, а по 3 і більше корів утримують близько 900 селян, принижує гідність простих людей і решти, які цих апаратів не отримали. Принижує настільки, що цей психологічний стрес зводить нанівець навіть елементарну довіру і повагу до влади. Це - як у дитсадку Колі дали цукерку, а Борі не дали. З цієї ж сторони, у влади має бути більше не показної милості, скільки невтручання в такі процеси. Або втручання безпосереднє - зробити відповідну ціну на молоко, або, якщо бракує сили, дати дотацію. Повинно бути якомога більше речей, до яких у влади немає діла і торкання, а якщо є торкання, то щоб воно не привносило в суспільство роздратування. Селяни загнані в тупик. Картопля коштує 1,3 гривні, а її окупність починається з 3,5 гривні. Сусіди за Бугом для таких випадків отримують 700 євро дотації на гектар ріллі, З іншої сторони Бугу отримують нуль. Якщо сільський дядько утримує три корови, то купити цю залізячку не складає особливої проблеми і вигуки на кшалт того, що якщо мені дадуть доїльний апарат, то наступного року буде 15 корів, фальшиві.
марко Показати IP 21 Листопада 2011 08:42
а як офіц2ійно називається губкрнія, в якій климчук губкрнатором? Малоросія чи що? Панове журналісти, ви що курси в росії позакінчували?
Правда. Показати IP 21 Листопада 2011 12:45
Клімчуку все одно звичайно,що на "ВІО" 90% працівників без оформлення,пільг,нічних,лікарняних,відпусток і безправні!Яку вони йому платять"дань" за мовчання!?КЛІМЧУК НЕ ПОЗОРСЯ,ТИ Ж ГУБЕРНАТОР!РОЗБЕРИСЬ,ЦЕ Ж ТВОЇ ВОЛИНЯНИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus