USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Власники садиб поблизу Шацьких озер не хочуть платити податки

13 Серпня 2014 18:26
«Із простягнутою рукою» доводиться представникам влади звертатися до мешканців Шацького району, які приймають у своїх садибах відпочиваючих, проте не хочуть декларувати свою діяльність.

Про це йшлося під час наради з питань залучення інвестицій в туристично-рекреаційну сферу Шацького району в першого заступника голови Волинської облдержадміністрації 13 серпня.

Голова Шацької райдержадміністрації Олександр Кусько розповів, що понад 200 садиб у селі Світязь займаються прийомом відпочиваючих, а згідно з найскромнішими підрахунками, на території населеного пункту можуть відпочивати 5 тисяч туристів.

Наразі лише 39 фізичних осіб зареєстрували свою діяльність із надання послуг з прийому відпочиваючих. Питання сплати туристичного збору фізичними особами надалі лишається невирішеним. Наприклад, часом в індивідуальних садибах господарі приймають до 60 осіб, а коли питання доходить до сплати податків, доводиться «йти до них з простягнутою рукою».

Законодавство, мовляв, зараз практично не дозволяє змусити їх платити податки. Так, коли у садибу приходить дільничний, господар просто заявляє, що у нього зупинилися родичі із різних регіонів України. Розраховувати на свідомість громадян поки не доводиться.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев зауважив, що потрібно здійснювати роз’яснювальну роботу серед власників садиб.



Як зазначив завідувач сектору туризму управління інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Віталій Чернець, для того, щоб вирішити цю проблему із декларуванням діяльності, можна використати минулорічний досвід Криму – там робили «контрольні закупки». Немісцеві громадяни поселялися у садибах та згодом складали акти про те, хто яку плату встановлює. Таким чином, виходили на взаємовигідний рівень співпраці, коли надавачі послуг із розміщення туристів погоджувалися сплачувати певну суму в місцевий бюджет. На його думку, селяни повинні ділитися заробленими грішми для розвитку території.

Директор Шацького національного природного заповідника Володимир Захарко розповів, що було підняте питання про створення бази садиб, які приймають відпочиваючих. З його слів, район брав участь у міжнародному проекті, у рамках якого були створені агенції, які повинні займатися залученням інвестицій у територію. Так, сьогодні на території району є фонд підтримки підприємництва, який, з його слів, бездіяльний. Тому, мовляв, потрібно на рівні ОДА вирішити питання про те, щоб така структура запрацювала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
віра Показати IP 13 Серпня 2014 18:45
Штрафувати нещадно , тоді будуть думати. Бо хочуть міняти щось в державі, тільки не в собі.
надія до віра Показати IP 13 Серпня 2014 21:38
А це хто мінусує з Майдану? Помайданили і халяви захотіли?! Не пройде!!!
Ігор Показати IP 13 Серпня 2014 19:02
Я колись фотографував весілля, то поляк, який гуляв на весіллі, запитав мене, який податок я плачу. Я сказав, що нульовий. Він як розізлиться - "То ти не платиш податок! То ти ж державу грабуєш". Видно, нам далеко до Європи.
Жук Показати IP 13 Серпня 2014 19:07
Та в криму не платили, доки руськи не прийшли. Тепер платять, як шовкові.
Титушко Показати IP 13 Серпня 2014 19:15
Крим в мордоре а мы в. Европе так ша по п одной а иначе домик. У. Заводи поменяет владельца
віра до Титушко Показати IP 13 Серпня 2014 20:38
Ватнікам місце в расеі, брись
громадянин В Показати IP 13 Серпня 2014 21:36
То чого той Мирка сидить і очима лупає? Так хотів, рвався до посади - то йди і наводь лад, чи чекає як у конверті принесуть, як батьку?! Геть таких з посад, безмізкові наради, наради... і нічого не змінюється!!!
Василько Показати IP 13 Серпня 2014 22:31
А ви хоч копійку вклали хоч в одну садибу? пляж зробили,? сміття прибираєте ? Фігу. Давай відразу податки.
Имя не известно подв до Василько Показати IP 14 Серпня 2014 01:27
Подарки треба платить все халявао киррдик ато твой останнiй зароббiто. Европо епт
Полішук Показати IP 14 Серпня 2014 02:15
Хтось може конкретно розказати, скільки податку потрібно платити і як він вираховується?
Анонім до Полішук Показати IP 14 Серпня 2014 08:36
Отдать надо все! Потом, может, что то вернут.
Олег Показати IP 14 Серпня 2014 09:25
Полішуки привикли тільки брати, а як скажеш платити, то відразу дурачка з себе корчать, типу "віте-віте".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus