USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Власниця луцького ресторану відбирає землю в мешканців багатоповерхівки

19 Травня 2014 18:46
Луцька міська рада торік передала об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Соборний» у власність земельну ділянку для обслуговування житлового будинку на проспекті Соборності, 28. Площа земельної ділянки - трохи більше 30-ти соток. Тільки от скористатись цією землею люди не мають змоги, бо ж їхній сусід - ресторан «Княжий двір». І на тридцять соток землі власники цього закладу мають свої плани, - інформує ТРК «Аверс».

Ще сім років тому депутати Луцької міської ради дали землю в оренду на п’ять років Людмилі Павлович - власниці Княжого двору, що по проспекту Соборності, 30.

Після того, як термін оренди вийшов, депутати відмовились його продовжувати. Бізнесменка звернулася до суду. Зараз цю справу розглядає друга інстанція - Львівський апеляційний адміністративний суд.

У той же час, члени об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Соборний», що на Соборності, 28, звернулися до обранців громади, щоб ті їм надали земельну ділянку біля їхньої багатоповерхівки. Обранці рішення погодили. Проте в справу втрутилася Людмила Павлович. Вона взялася оспорювати рішення міської ради про надання ОСББ «Соборний» 30-ти соток землі біля будинку.

Начальник юридичного відділу Луцької міської ради Олександр Рачков зазначив: «Вбачається, що ця особа вважає, що в тій земельній ділянці є якісь її права, в цьому випадку право оренди».

Тобто, територія, яку отримали члени ОСББ в користування, частково накладається на землю, яку орендувала власниця «Княжого двору». І остання має свої плани на квадратні метри комунальної землі. Там вона будує підземний спортивно-оздоровчий центр. Тож на засідання в цій справі у Луцькому міськрайонному суді, крім представників позивача - підприємця Людмили Павлович та відповідача - юристів Луцької міської ради, запросили ще й третю сторону - представників ОСББ «Соборний». Дебати між сторонами почалися ще у коридорі перед судовою залою.

Справу про оскарження підприємцем Людмилою Павлович рішення міської ради про надання землі в користування ОСББ «Соборний» слухала суддя Луцького міськрайонного суду Світлана Крупінська. Перший судовий розгляд так і не відбувся - на засідання прийшли журналісти. Схоже, суддя злякалася і перенесла слухання.

На друге судове засідання Світлана Крупінська спробувала взагалі не пустити журналістів. Мовляв, представники ЗМІ зможуть зайти до зали суду лише після того, як буде розглянуте клопотання про відеозйомку. Мотивувала своє рішення Світлана Крупінська так: «Ви не є учасниками процесу. Прошу залишити кабінет».

Бути присутніми під час судового засідання журналістам суддя все ж дозволила. Проте крапку в справі не поставила. Суд знову перенесли. Насамкінець, згідно з пунктом 3 частини 1 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства, провадження в справі, яку зараз розглядає суддя Світлана Крупінська, має бути зупинено до вирішення справи, яку розглядає Львівський апеляційний суд. Схоже, пані судді закон неписаний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Давай ще по 50 Показати IP 19 Травня 2014 19:11
В княжий двір я тільки блювати ходжу
Хвєдя Показати IP 20 Травня 2014 09:29
"Княжий двір" прибудований до будинку № 30. При чому тут ОСББ з будинку № 28. Кожен будинок має свою прибудинкову теріторію. Хтось може пояснити.
лучанин Показати IP 20 Травня 2014 09:55
черговий маразм шелепіной
Анонім Показати IP 20 Травня 2014 20:48
це вже занадто цю конюшню треба закрити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus