USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Води річки Чорногузки несуть небезпеку

17 Березня 2015 14:02
Екологічна катастрофа загрожує селу Гірка Полонка Луцького району й навколишнім населеним пунктам через забруднення річки Чорногузки.

Про це написав Інформаційному агентству Волинські Новини в рубрику Повідом новину читач Павло.

З його слів, ось уже декілька місяців поспіль каналізація села Гірка Полонка тече прямо в річку Чорногузку.

«Риба, яка було в рівчаках, уже вимерла. Далі - риба в річці Чорногузка. Також люди, які влітку почнуть купатись, можуть захворіти.

«Звертаюся до громадян села змусити владу вжити заходів, також до природоохоронної прокуратури і засобів громадськості», - написав користувач.

ІА Волинські Новини досліджуватиме цю тему й інформуватиме про результати в наступних публікаціях.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Сільрада Показати IP 17 Березня 2015 14:20
Перванчук -голова с/ради за хабар загнав землю РТП для Приступи разом з землею, на якій розташована каналізаційно-насосна станція. Нечистоти з села течуть в річку, а в селі такий їдкий сморід, що можна задихнутись. Це навпроти РТП.
Місцевий Показати IP 17 Березня 2015 14:31
Проблеми почались не за перванчука а за його попередника з Полонки який "віддав" землю навпроти РТП з дозволу сказати підприємцям які позапивали не тільки каналізаційні а й меліоративні труби.....
S Показати IP 17 Березня 2015 14:35
Уроди, така гарна річечка була, все загидите, рагулі.
Віктор Показати IP 17 Березня 2015 14:36
Трішки все тут перебільшено Звичайно що каналізація тече не туди, куди слід - це погано.. Але краще як було. Бо раніше ті стоки каналізації йшли прямо у рівчак, з якого вода йшла у Чорногузку І так було іще за "совєтів" - і нікому не муляло Зараз стоки йдуть "через верх" у кювет (бо та труба до рівчака мабуть забилася), який ніяким чином з рівчаком не з"єднаний. Тобто коли каналізація текла через рівчаки у річку - все було добре. Коли перестала текти - все, екологічна катастрофа... Якраз таки зараз стоки і не попадають у річку... По рибі - у рівчаках колись була риба, так, згідний. Поки одного посушливого літа не пересохли вони вщент. Тоді люди (і я втому числі) руками рибу з мулу збирали. Зараз той рівчак прочистили, заглибили і рибаки з вулиці при нагоді після рибакли кидають в той рівчак різне дрібноття, щоб розплоджувалося. Мені по блату вдалося дістати пів відра малька і тазик дрібного карася, який у ті ж рівчаки випустили. Літом постійно спостерігав в тому рівчаку, про який йде мова, зграйки риби і малька. Так що риба там теж є, не переживайте. Люблять у нас пафосні заяви. Скільки років стоки текли у річку - нормально було. Тут тільки помітили - все "загрожує екологічна катастрофа". А по суті нічого не змінилося. Та й якщо задуматися - ті рівчаки не мають прямого сполучення з річкою. вони "впадають" у болото, яке є таким собі природнім фільтром. P.S. Нікого не оправдовую. Коли каналізація тече незрозуміло куди - це звичайно дуже погано. Але репетувати "біда", навіть не глянувши звідки воно біжить, куди попадає, і куди бігло раніше - це теж неправильно
Анонім до Віктор Показати IP 17 Березня 2015 16:31
Нормальний коментар - дизлайк, мабуть, поставив афтар статті.
житель Гіркої Полонк до Анонім Показати IP 17 Березня 2015 16:38
100%
МорЖ Показати IP 17 Березня 2015 14:37
У славному місті Луцьку, біля Гнідавського мосту, поруч з автобусною зупинкою, роками тече фекальна каналізація, котра попадає в Гнідавське болото, а потім у мій дорогий Стир в якому я екстремал (у всіх відношеннях?) купаюсь цілий рік.. Ау, владо, Романюк, КРАВчук, Сорока - будете щось нарешті робити?
ку Показати IP 17 Березня 2015 15:35
А чогож ви всі на майдан не виходите!!!!???? Ось вам люди реальні проблеми які слід вирішувати, а не п....ть, де ті пс, самооборони, чи ці п.....си тільки у формах можуть ходити по Луцьку, ЛЮДИ от із за таких і їм подібних речей слід на майданах скакати, а не заради чогось там що колись може буде.
Анонім Показати IP 17 Березня 2015 16:06
Трандіти , то не прибирати... ***
Анонім Показати IP 17 Березня 2015 16:27
Ну і навіщо (переважно місцеві жителі) так заср*ли обочину дороги ? Це в кюветі водилась риба ??? Де там Чорногузка ? Цей кювет до річки не доходить.
житель Гіркої Полонк Показати IP 17 Березня 2015 16:41
що це за відео по 5 сек?
Полонка Показати IP 17 Березня 2015 16:49
"Віктор"- це начальник ЖЕКу с. Г-Полонка,ставленик і співучасник в кримінальних схемах Перванчука?
Віктор до Полонка Показати IP 17 Березня 2015 17:05
Дякую звичайно за таке "підвищення по службі", але ні. Ви не вгадали. Я живу якраз біля того місця, яке на відео, і в тому болоті іще дітлахом постійно лазив, так що просто знаю і бачу де що куди тече. "Поремонтують" цю каналізацію - це значить стоки бігтимуть далі у рівчак над моєю вулицею. Тобто абсолютно нічого не зміниться, зато все буде не на очах - і ні у кого не буде боліти серце. так буде добре? Щоб було все класно - треба щоб будувалися якісь очисні споруди або щось типу цього. А Ви вірите у таку можливість саме зараз? P.S. можу підтвердити свою особистість
Анонім до Полонка Показати IP 17 Березня 2015 17:07
"начальник ЖЕКу" в своєму коментарі 2 рази написав: "каналізація тече незрозуміло куди - це звичайно дуже погано". Полонка - трохи примітивно мислиш.
Село Показати IP 17 Березня 2015 18:28
Перванчук довів сільську раду до краху. За 2 скликання обікрав людей, роздерибанив землю і бачив вас десь.
Так Показати IP 17 Березня 2015 19:01
Це точно і зараз поїхав відпочивати з своїм під..м.
ДАлі до Так Показати IP 8 Травня 2018 18:51
Альо,Перванчука вже давно немає серед живих,винна теперішня "особа",яка обіймає цю посаду.....І не потрібно говорити про Перванчука,він був найкращим сільським головою,робив все для свого села,і не було такого неподобства
Павло той шо знімав Показати IP 8 Квітня 2015 09:32
а повідомте весь список депутатів які проголосувализа передачу Приступі обєкту який мав перекачувати те ге.. хай би вони відра в руки і носять те ге... саме більше мене дивиє і хвилює народ який там живе і дихає цим ге.. майдан починається з себе з свого села .... як стане температура повітря 20 градусів то я впевнений що все село вийди до сільради голова ,депутати вирішуйте це питання поки не пізно,,,не ждіть шо за вас хтось вирішить,, громадськість ,козаки,,вчителі,,не будьте байдужі до екології
павло Показати IP 3 Червня 2015 14:18
http://www.volynnews.com/news/society/Just-business-volynska-richka-strazhdaye-cherez-hospodarskyy-spir/#comment_num_471061

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus