USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волонтери проекту «Тут і зараз» відремонтували у Голобах бібліотеку

21 Серпня 2017 15:42
У Голобській селищній бібліотеці приймали учасників проекту «Тут і зараз». Більше двадцяти молодих юнаків і дівчат, з різних куточків України ( з Дніпра, Краматорська, Києва, Черкаської області і ін.), віком 18-27 років, на чолі з координаторами проекту Уляною Автономовою та Дмитром Устичем відвідали Волинь. Заявку на участь в проекті подала проектний менеджер селищної ради Юлія Франчук, пише «Район.Ковель».

«Тут і зараз» – це всеукраїнський проект, спрямований на об’єднання молоді зі сходу та заходу України, а також на поширення ідеї активного громадянства та сталого розвитку в маленьких селищах України. Із 13 по 20 серпня серпня дві команди по 25 волонтерів вирушили у тур: одна команда – на схід України, а інша – на захід. Упродовж тижня обидві команди відвідають по 3 селища, у кожному з яких здійснюватимуть екологічно-соціальні проекти. Тур розпочався в Києві. У кінці проекту команди знову зустрінуться в Києві, щоб підбити підсумки та обмінятися враженнями.

Учасники проекту за два дні зробили дуже багато роботи: побілили стелю в дитячому відділені бібліотеки, поміняли карнизи і закупили нові тюлеві занавіски, купили і почепили на вікна жалюзі, яких у нас ніколи не було, перекопали землю для майбутніх квітників і освіжили фарбою дитячий майданчик, покосили траву, пофарбували двері. На частину підлоги постелили ковролін, а іншу частину пофарбували.

Гості не лише працювали. Ввечері, після роботи, Тетяна Карпів, модераторка кінопереглядів Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, підготувала два фільми, після перегляду яких розпочалось обговорення. Разом із гостями дивились та обговорювали фільми і молоді голобчани.

Учасники проекту подарували бібліотеці і маленьким читачам велику підбірку книг.

Працівники бібліотеки вдячні волонтерам за їхню діяльність і діляться словами читачки Любов Кашуби – «невже в наш час є ще такі безкорисливі молоді люди?». Як бачимо - є! І саме завдяки таким людям Україна буде збагачуватись і процвітати!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus