USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинських митників перевіряють на причетність до контрабанди 1,5 тонни бурштину

25 Березня 2016 09:57
У зв’язку з початком службового розслідування щодо незаконного проходження через митний пост «Ягодин» рекордної півторатонної партії бурштину двох заступників начальника Волинської митниці Державної фіскальної служби, Юрія Мацібору та Юрія Терещука, відсторонили від виконання обов'язків.

Про це йшлося під час засідання комісії Громадської ради при ДФС області 24 березня, - повідомили в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини у прес-службі ДФС у Волинській області. Згідно з повідомленням, таку інформацію озвучив заступник начальника Волинської митниці Михайло Богатирчук.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА МИТНИЦІ КАЖУТЬ, ЩО 1,5 ТОННИ БУРШТИНУ «ПРОҐАВИЛИ», БО ЗЛАМАВСЯ ЇХНІЙ СКАНЕР

У прес-службі фіскалів також уточнили, що ці особи не звільнені з посади, а лише тимчасово відсторонені на час проведення розслідування.

«Це – звичайна практика, поки ведеться розслідування, відповідальні особи відсторонені від виконання обов’язків», - посянили у ДФС.

Нагадаємо, рекордні 1,5 тонни бурштину затримали 3 березня 2016 року польські митники на пункті пропуску "Дорогуськ", який "прогавили" волинські митники. Загальна вартість товару близько 24 мільйонів злотих (5,6 мільйона євро.) Бурштин був схований у вантажівці з польськими номерами, що їхала з України в Польщу. У Держприкордонслужбі спочатку пояснили, чому не перевіряли вантажівку з бурштином на Волинській митниці - вона прийшла у пункт пропуску "Ягодин" повністю оформленою.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ВАНТАЖІВКУ З 1,5 ТОННАМИ БУРШТИНУ ПРОПУСТИЛИ ЧЕРЕЗ "ЯГОДИН"

Натомість в СБУ заявили, що волинські митники і прикордонники причетні до бурштину, затриманого в Польщі.

На тлі бурштинового скандалу на Волині нещодавно призначеному очільнику Волинської митниці Олександру Шавлаку закидають "бурштинове" минуле. Зокрема, у деяких ЗМІ йдеться про те, що Олександр Шавлакможе бути причетним до оборудок з контрабандою, зокрема, бурштину - свого часу через пропускний пункт "Нові Яриловичі" Чернігівської митниці, яку він очолював, поставки бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, звідки далі йшли замовникам у Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
нхя не смішно Показати IP 25 Березня 2016 10:17
Усі злодюги і хабарники - усіх гнати ср\ною мітлою!
Пудель Показати IP 25 Березня 2016 10:54
Ну що ПЕРЕШПА????? Догрався???
Провід Показати IP 25 Березня 2016 10:55
Терещук - організатор цієї контрабанди!!!!
до лучанин Показати IP 25 Березня 2016 15:09
так скоро і чому тільки митників ? могли б до нового року почекати.
Анонім Показати IP 25 Березня 2016 16:28
ніхто іх не пожене , ця показуха вже дістала , кому цікаво подивіться на ю туб (vitalino 1980)хлопці з дорожнього контролю зняли дачу хабаря на ягодинській митниці , хтось після того постраждав -ні , тільки СБУ відкрило кримінільну справу на хлопця який це знімав, при уроду шоколадному пирдашенко стало гірше ніж було при овощу, зараз тільки канали тв перестроілися замість того щоб розповідати як людині прожити за копійки в яку ввели всі держиморди про корупцію вони розповідають про путіна і росію як все погано там , слів не вистачае
Анонім Показати IP 25 Березня 2016 16:31
да і до речі весь бурштин який виявили поляки залишаеться польші , із за таких митників, а це гроші які поляки пустять на своіх людей
полюх Показати IP 25 Березня 2016 17:03
а хто буде ...перевіряти?? щоб зняти бабло? чергові "діамантові" чи то пак "бурштинові" прокурори????
не лучанин Показати IP 25 Березня 2016 17:14
на митниці " своі" зміни ще ніхто не відміняв! і скільки провозять кожного дня не оподаткованих вантажів-добре видно на хатинках митників і іхніх аато!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus