USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь ‒ у пʼятірці найщасливіших областей. Рейтинг

26 Липня 2012 13:09
Найнещасніші та найщасливіші регіони України вирахували «Коментарі». Волинь замикає пʼятірку найщасливіших.

Російські колеги вже не перший рік складають так званий «Індекс нещастя» для держав світу та регіонів Російської Федерації. Суть індексу проста: журналісти підсумовують показники інфляції і безробіття ‒ чим більшим виявляється показник, тим найнещасніші певна країна або регіон Росії.

Російський портал також обґрунтовує вибір статистичних даних, необхідних для розрахунку індексу: американський економіст Артур Окунь в 70-х роках минулого століття порахував, що саме інфляція і безробіття приносять найбільше страждань людям. Надихнувшись досвідом сусідів, «Коментарі» вирішили скласти аналогічний індекс для українських регіонів.


* ‒ Рівень безробіття за підсумками 2011 року вираховувався як співвідношення кількості безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості населення, до середньорічної кількості населення працездатного віку.

Дані: Держстат

Таким чином, якщо брати на віру вищезазначене твердження Артура Окуня, можна з повною відповідальністю стверджувати, що до пʼятірки «найнещасніших» куточків України входять:

Чернігівщина та місто-герой Севастополь ‒ 11,3
Миколаївщина ‒ 11,2
Крим ‒ 11,1
Херсонщина і Луганщина ‒ 11
Житомирщина ‒ 10,9.


Водночас, пʼятірку «найщасливіших» регіонів країни складають:

Закарпаття і Київщина ‒ 7,9
Чернівецька область ‒ 8
Івано-Франківщина ‒ 8,4
Вінниччина ‒ 8,7
Харківщина та Волинь ‒ 9.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Чеширский Кот Показати IP 26 Липня 2012 14:37
Даже не знаю кого благодарить за такое счастье.
Лучано Показати IP 26 Липня 2012 16:54
Дослідження яке купи не тримається. Показники країн переклали на регіони - абсурд. Інфляція зележить головним чином від інших макроекномічних показників розвитку держави. І в регіонах є достатньо умовним, орієнтуючись виключно від рівня споживчих цін. Натомість рівень інфляції Волині 1.5% - це насмішка. Оскільки вона виносить 15%. Доплюсувати один процент до другого, які мають зовсім інші складові - це взагалі якась алхімія. Це як у кількість скота зарахувати корів, людей, собак, курей і котів - домашні ж тварини. Щастя аж пре!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus