USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинянка, яку знайшли повішеною, грала у «Синього кита»

4 Травня 2017 08:10
У селі Дроздні Ковельського району на Волині справили дев'ятини за школяркою 15-річною Анастасією Бондар. Вранці 23 квітня її повішеною на дереві знайшов сусід. Ішов пасти коня, інформує Gazeta.ua.

Настя повісилася о 4:20 ранку, розповідає сільський голова Ніна Колочун. Кіберполіція з'ясувала, що вона грала у "Синього кита".

Анастасія брала участь у грі з березня. На своїй сторінці писала, що хоче померти.

Нічого дивного в її поведінці не помічали, каже директор школи 34-річний Сергій Лисюк. Настя вчилася посередньо, але була активна у шкільному житті. 26 квітня збиралася їхати на обласний конкурс команд КВК. Мала хороші стосунки з вчителями й однокласниками.

Дівчина жила з матір'ю Світланою і вітчимом Володимиром. У село родина переїхала три роки тому. До того Анастасія мешкала у Вінниці з бабусею.

Мама дівчинки була на заробітках у Москві, говорить Ніна Колочун. Там познайомилася з Володимиром. У селі збудували хату. Забрали доньку сюди. Жили в достатку. Світлана зараз на дев'ятому місяці вагітності. Чекає сина.

Читати ще: «Групи смерті» у соцмережах: поради батькам від волинського психолога

Гра «Синій кит» прийшла з Росії. До участі підлітків заманюють через соцмережі. Дають завдання для каліцтва чи смерті. За «групами смерті» стоять серйозні фахівці із психології, які свідомо доводять підлітків до суїциду. Гра вже добралася України, Молдови та Польщі.

Читати ще: Правда про #синійкит. У грі - лучанка

Як повідомлялося раніше, у Берестечку (Волинська область, Горохівський район) 15-річна школярка вирізала на руці «синього кита». За попередніми даними, 15-річна лучанка дійшла до 38 рівня, отже, від самогубства її віддаляли лише 12 кроків, тобто – 12 днів.

Нещодавно студенти із Придністров'я на противагу смертельній грі запустили інтернет-гру "Білий ведмідь", яка є повною протилежністю "Синьому киту". Розробники проекту – Сергій Іордатий та Павло Доніка – заручились підтримкою правоохоронців та студентської профспілки, і створили спільноту у соцмережі Вконтакте.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Паца Показати IP 4 Травня 2017 10:30
#червоний_чебурек
Янеробот Показати IP 4 Травня 2017 11:30
Та перестаньте вже писати про тих, хто стоїть за грою, як про серйозних психологів!!! Діти вам вірять!!! Пишіть правду - за грою синій кит стоять дуже небезпечні ЗЛОЧИНЦІ, НЕВДАХИ, які самі нещасні у своєму нікчемному житті, сц*ть реалізувати себе по справжньому, і тому зганяють свою злість на життя на довірливих дітях!
Янеробот Показати IP 4 Травня 2017 11:33
Ви пишете "серйозні психологи" - діти читають - і їм в кайф померти "від рук" справжнього професіонала! Нікому ж не хочеться померти від дій якогось неавторитетного чма!
Кіндрат Панасович Показати IP 4 Травня 2017 11:55
Кіберполіція з'ясувала??? You kidding me? Подивитись історію в журналі браузера? Понабирали хакерів....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus