USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни блокують підприємство, пов'язане з Медведчуком

27 Листопада 2017 13:12
У Новограді-Волинському триває блокада контрабанди російського палива до України, організованої фірмами Віктора Медведчука.

Про це у Фейсбуці і на сторінках Першого повідомив депутат Волинської облради Костянтин Зінкевич.

"Труба, якою потрапляють російські нафтопродукти в Україну, носить умовну назву Грозний-Армавір-Трудова. Є два місця, де їх перекачують у великі ємності, а потім розливають по бензовозам і розвозять по усій державі – це тут, біля Новограду, і у Смизі Рівненської області. Готують ще третю таку точку - у Калуші.

До речі, працівники нафтопереробного підприємства у Смизі заявляють, що їм зарплату платять напряму з РФ.

Тут у Новограді будь-який бензовоз може заїхати на територію підприємства і залитися по вінця. І так само вільно виїхати. Ніхто їм цього робити не боронить.. Лише проситимуть хлопці показати документи на пальне. А документів ні в кого нема. Тому ніхто і не заїжджає.
У будь-кого з вас зараз є можливість у всіх частинах України придбати бензовоз дизеля чи бензину на кілька гривень дешевше, ніж на ринку. Але без документів. Тому що документів на цю частку пального в принципі не може бути. Воно надходить по трубі, не розмитнюється і не оподатковується.
Порахували, що держава втрачає за рік лише на цій точці біля Новограда близько 170 млн доларів США!

Чуєте, мої земляки? Ви коли везете "норму" з Польщі через Устилуг чи Ягодин, то митник мозок вам виносить і кишеню чистить. А тут- пажалста! Бо бізнес цей Медведчука. І Ахметова також.

Труба ця була державною. Але завдяки "ловкості рук" суддів рівненського господарського суду в паперах написано, що тут ще є інша труба, Медведчука.

Насправді фізично існує одна труба. Але над нею проводились ремонтні, ремонтні і ще раз ремонтні робти так, що ця труба ніби вже стала іншою, і належить вона швейцарській "прокладці" Медведчука.

Звичайно, дотик до такого джерела збагачення друзів Президента викликає різку реакцію. І бізнесмен Порошенко діє, як бізнесмен, майно і гроші якого хтось зачіпає. Часу думати про якусь законність чи демократію нема. Згадки, що в тебе ще є якісь інші функції у державі, теж нема", - пише депутат.

Окрім того нардеп Єгор Соболев повідомив про затримання ще одного активіста "Руху визволення", добровольця батальйону ОУН Леоніда Литвиненка, пише Українська правда.

За його словами, Литвиненко з позивним "Бек" - з м.Миргород Полтавської област, був командиром роти у батальйоні ОУН та брав участь у товарній блокаді, а також є одним з організаторів наметового табору на вул. Грушевського у Києві.

"За попередньою інформацією, затриманих (Виногродського та Литвиненка) вивозять до донецької поліції", - заявив Соболєв.

Рух "Визволення" на своїй сторінці у Facebook повідомив також, що Литвиненко бере участь у блокаді поруч з Новоград-Волинським "контрабанди російського палива до України, організованої фірмами Віктора Медведчука".

На відео з камер спостереження, яке оприлюднено на сторінці Руху, датованому 13:06 26 листопада, видно: участь у затриманні беруть близько 10 силовиків, які хапають людину біля авто та валять її на землю.

Коментарів правоохоронців з приводу затримання наразі немає.
Як відомо, раніше бійця батальйону "Донбас" Олександра Новікова заарештували на 60 діб у справі про викрадення іншого бійця батальйону Олександра Калашника у 2014 році. Суд над Новіковим відбувся після того, як 24 листопада "Рух визволення" заявив про його викрадення.

Окрім того згодом "Рух визволення" заявив, що невідомі викрали їхнього активіста, другого командира батальйону "Донбас" Анатолія Виногродського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Активіст Показати IP 27 Листопада 2017 13:37
А працювати не пробували? Дадуть откупну і бігом сховаєтесь, "герої". Так як в Луцьку з цигарками було. Остогидли вже ці трутні.
Не то слово Показати IP 27 Листопада 2017 14:05
Валєти
боголюбы Показати IP 27 Листопада 2017 16:33
Мне бы такую трубу
Байден Показати IP 27 Листопада 2017 18:23
пашинский уже нефтепродукты у курченко отжал и где они? В кармане пашинского? А сынок Байдена как в Бурисму к Злочевскому устроился, так Злочевского уже никто не штормит? Вот что это за страна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus