USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Універсальні бронежилети власного виробництва в Луцьку

12 Вересня 2014 12:59
Активісти Самооборони у Луцьку виготовляють бронежилети для військових. Віднедавна їх зробили універсальними, за рекомендаціями воїнів Айдару. Однак організація стикнулася із проблемою, що бронеплит вистачає, а от знайти нормальні та якісні чохли для них - стає складним завданням. За кордоном не так і легко їх відшукати, більше того чохли викупляють дуже швидко.

Активісти Самооборони Дмитро Сандалов та Володимир Жуков вирішили самотужки виготовляти ще й власні чохли для бронежилетів. Інженер за фахом Дмитро Сандалов взявся спроектувати "народний" чохол для "народного бронежилета".

Нові бронежилети із чохлами та сумками, які виготовляють волинські майстри власноруч, представили сьогодні, 12-го вересня, в обласній раді.



Як розповідав Дмитро Сандалов, ці бронежилети - класу 4 за українськими нормами чи 5 за російськими, вони витримують кулі автомата Калашникова і снайперської гвинтівки Драгунова.



«Вони підходять для будь-якої людини завдяки універсальності і підлатуванням. Бронежилет складається з вогнестійкої пластини, захисної перегородки, щоб не ламало ребра, і від поранення осколками. Є система липучок, тобто, фактично однією рукою його можна одягнути, а кріплення зроблені так, що чохли і сумки можна перечепити в будь-яке місце: набік, наперед, назад. Наприклад, для кулеметника важливі набої, ними він може спереду обвішатися, медик може причепити 4 аптечки, а звичайний боєць може прикріпити ліхтарика, аптечку, два магазини з набоями, рацію, гранату і флягу з водою. Водночас усе це можна із живота швидко перечепити, якщо необхідно лізти», - розповідає Дмитро.





Як стверджують розробники, то універсальність полягає в тому, що бронежилети із чохлами та сумками розроблені згідно існуючих макетів і рекомендацій бійців Айдару, тобто враховані їх побажання щодо розподілення навантажень, як брати і транспортувати поранених тощо.

Вага бронежилетів - близько 10 кілограмів. Ціна - біля 2 тисяч гривень.

Виробники кажуть, що у них купують два, а третій вони дарують військовим.

Зі слів Дмитра Сандалова таких бронежилетів уже виготовили 420 і ще біля сотні чохлів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Тарас Чурило Показати IP 12 Вересня 2014 13:09
Це звичайно добре що волонтери допомагають армії, тільки на жаль вони від градів не захищають
віто до Тарас Чурило Показати IP 12 Вересня 2014 14:25
Досить скиглити, піди займись чимось корисним. Може, волонтерам допоможеш?
Лянка Показати IP 12 Вересня 2014 13:28
Пройшлась по сайту ЦВК і охопило обурення.Вже "ненаш" Мартиняк Сірожа Курчакович встиг самовисунутись і зареєструватись по мажоритарці.Капець.Виборці ! Будьте уважні : не допустіть цих хлопчиків до влади знову. Палиця хоч двори і школи облаштовує , а цей курами нас годує за ціною майже свинини, ще й дотацію за кожну курку отримує від держави.Якщо дядько сільський зарубав на продаж якусь птицю -йому держава не доплачує. А депутатики собі закончик придумали.За кожне яйце -райце, курку -золотоношку отримують грошики від держави.От і став з Сірожи Сергій.
Ольга до Лянка Показати IP 12 Вересня 2014 14:38
Та пройде, напевно, - там у Горохівському і Локачинському районах таке бідоття, що проголосують. Чекайте - скоро знову буде смітники завозити/вивозити))))))) Чому люде такі бідні - бо дурні, а чого дурні - бо бідні...
Петро Показати IP 12 Вересня 2014 14:42
Якщо в людей є мозок - то не голосуватимуть за тих самих. Краще дати дорогу комусь новому - старі депутати мали шанс і не використали його, більше того - влились до системи і сосали цицьку сім"ї. Я голосуватиму за когось нового, навіть будь-кого, аби не за ці до болю знайомі морди. Краще рік невпевненості, ніж 5 років саботажу і лобіювання своїх бізнесових інтересів
Антон до Петро Показати IP 12 Вересня 2014 22:12
Наша проблема знову буде в тому, що вибрати достойного серед недостойних неможливо. Знову буде принцип "найкраще з найгірших". Найбільш добиває те, що з року в рік це правило не міняється.
правдолюб Показати IP 12 Вересня 2014 16:48
Особисто знаю Дмитра якби вси таки були ,"москалив" давно уже розгромили.
Олег Показати IP 12 Вересня 2014 22:04
Тлкові хлопці! я пишаюсь такими людьми як Дмитро та Володимир.
Даша Показати IP 15 Вересня 2014 20:17
як замовити такий бронежилет?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus