USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиняни за два дні зібрали понад п’ять тонн вантажу для Авдіївки

3 Лютого 2017 18:47
Волонтерський центр «Серце патріота» відправився у позапланову поїздку в зону АТО. Невідкладність виїзду спричинили події у Авдіїці, інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

Нагадаємо, 29 січня, в районі Авдіївської промзони російські окупаційні війська почали інтенсивний обстріл українських позицій зі стрілецької зброї і мінометів. У понеділок, 30 січня, місто було знеструмлене. Зупинилась робота фільтрувальної станції, що постачає воду. Наразі в Авдіївці немає світла, води та виникли проблеми з опаленням. Під артударами в умовах гуманітарної катастрофи залишаються близько 23-25 тисяч людей.

За півтори доби волонтерам вдалось зібрати вантажу на два мікроавтобуси та причіп. Лучани масово приносили теплий одяг, продукти, гігієнічні засоби на Офіси розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», які розміщені у всіх мікрорайонах міста. Заступник голови правління Фонду, голова фракції «УКРОП» у Луцькій міській раді Ігор Поліщук наголошує, що лучани не лишилися байдужими до біди у Авдіїівці.

«Тільки трапились події в Авдіївці, керівник волонтерського центру «Серце патріота», депутат нашої фракції «УКРОП» Сергій Балицький оперативно відреагував і вирішив, що вирушить туди 3 лютого. Для того, аби зібрати якомога більше благодійної допомоги у короткий термін, ми організували пункти прийому в Офісах розвитку кварталу. Це дало свої результати. Ми дуже вдячні усім небайдужим, які відгукнулись і надали таку життєво необхідну допомогу», – каже Ігор Поліщук.

До акції також долучились батьки вихованців ДНЗ № 15. Завідувач дитсадка Оксана Негодюк зауважила, що колектив побачив інформацію про волонтерську акцію у інтернеті та відразу повідомив про неї батькам.

«Батьки принесли багато теплих речей, консервації. Один хлопчик приніс речі і сказав, що це для жителів Авдіївки, бо там війна. Усі українці, незалежно від віку, розуміють, чому потрібно допомагати», – поділилась завідувач.

За словами Інни Ткачук, працівника ОРК, що на вулиці Корольова,10, мешканці активно відгукнулися на заклик Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Долучилися працівники та батьки вихованців місцевого ДНЗ №8, повідомляють у Фонді.

«Батьки приносили зубні щітки, бруски мила, консервовані овочі та салати, каву, чай. Дякуємо мешканцям мікрорайону Вересневого за доброту і людяність», – наголосила Людмила Смаль, завідувачка дитсадка.

Керівник ОРК на вулиці Ковельській, 47а Олег Кочкін каже: більшість людей дізналися про збір гуманітарної допомоги з інтернету. Телефонували, щоб уточнити: чого найбільше потребують жителі Авдіївки? Не зволікаючи, люди приносили теплі светри, зимові куртки, шкарпетки, туалетний папір, вологі серветки, варення.

А на ОРК, що на вулиці Гордіюк, 37 деякі небайдужі лучани приносили пакунки двічі на день. Зранку – теплий одяг, після роботи – продукти, розповідає керівник ОРК Інна Карманчикова. Серед численних торбинок із одягом та ящиків печива знайшлося місце і для м’яких іграшок.

До збору гуманітарної допомоги на ОРК, що на вулиці Відродження, 10, залучили членів ОСББ. Керівник офісу розвитку кварталу Юлія Дацюк відзначає неабияку активність мешканців цього мікрорайону. Лучани принесли каву, чай, печиво, цукерки, банки з консерваціями. А хтось не пошкодував навіть теплу бабусину перину.

Пункт прийому допомоги також облаштував і Луцький національний технічний університет. Ректор вишу, депутат обласної ради від фракції «УКРОП» Петро Савчук зазначив, що декани та студентська рада організувала збір необхідного. За словами Петра Савчука, спільними зусиллями студентському та викладацькому складу вдалось зібрати таку необхідну допомогу.

Окрім продуктів та речей для мирних жителів Авдіївки, волонтери також доставлять допомогу для бійців 72-ої бригади (Авдіївка), 30-ої бригади (Станиця Луганська) та 14-ої (Новий Айдар, Старий Айдар). Загалом активісти відвідають п’ять підрозділів. Керівник волонтерського центру, депутат Луцької міської ради від фракції «УКРОП» Сергій Балицький розповів, що серед вантажу також є понад 10 адресних посилок від сімей бійців.

«Першочергова наша мета під час цієї поїздки – доставити теплий одяг та продукти для жителів Авдіївки. Адже цим людям зараз там дуже важко під обстрілами, без води, тепла та світла, – каже Сергій Балицький. – Проте ми маємо заїхати і до бійців. Веземо продукти, одяг, запчастини, дитячі малюнки».

Не лише лучани відгукнулись на прохання волонтерів про допомогу. Засновник українсько-німецької благодійної організації «Серце для України», яка вже близько року співпрацює із «Серцем патріота», Ігор Климчук зазначив, що активно долучилась і Княгининівська громада.

«Від організації ми надали різні чаї та перев’язочні матеріали. Також ми звернулись до голови Княгининівської об’єднаної територіальної громади Олени Твердохліб, аби вона повідомила про цю акцію у своїй громаді та закликала людей долучатись. Отримали дуже позитивний результат. Жителі цієї ОТГ зібрали майже 2 тонни вантажу за дуже короткий проміжок часу. Велика подяка цим людям, адже в умовах війни цінна будь-яка допомога», – наголосив Ігор Климчук.

Також до збору вантажу долучились підприємці Анатолій Дубина, Олександр Каменяш, Роберт Горвард, Йосип Боднар, Віталій Бобир, Ігор Курілін, Антон Бортник, ПАТ «Теремно Хліб», магазин «Євродім», депутати Луцької міської ради від фракції «УКРОП» Сергій Шкода, Юрій Безпятко та Сергій Савчук, Волинський УКРОП та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віталій Показати IP 3 Лютого 2017 19:57
Прикро, коли в депутатів нашої країни під подушкою лежать мільйони доларів, а прості люди на фронт останнє віддають... якби не було б таких людей то лднр вже б до Луцька дійшли. А депутатам і надалі пох...
51 омбр(розформ) Показати IP 3 Лютого 2017 20:25
До чого те збиранн,я нехай краще Кравченко нехай служить там де рахується ,може ще й Шкоду С.І.забрати з собою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus