USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин розповів про пекло в Іловайську, полон та визволення

17 Вересня 2014 13:13
Один із визволених із полону нововолинських бійців 51 ОМБр Ігор Міщук одразу після приїзду до Володимира-Волинського розповів про "святковий салют" терористів на День незалежності, полон та неочікуване повернення додому. Про це повідомляє "Нововолинський інформаційний портал".

24 серпня позиції наших військових під Іловайськом обстрілювали з «Градів».«Ми сиділи годину 10 хвилин у бліндажі і молилися, і весь цей час стріляли «Гради». Я ще так ніколи в житті не молився», - розповідає боєць.

Тоді ж росіяни розбомбили наш склад бойової техніки. Із зброї у хлопців лишилися лише автомати, тоді як росіяни атакували танками.

«Вони могли нас просто змішати з землею, і ніхто б навіть не дізнався, що ми такі були», - каже хлопець.



26 серпня Ігор ходив до росіян на переговори. Йому сказали: якщо ви не здаєтеся, по вас б’є важка артилерія. Вибір у хлопців був невеликий.

«Нас взяли в полон росіяни, відразу мали розстріляти, потім вирішили віддати «ополченцям». Ті теж мали нас розстріляти, але їм прийшла команда, що нас не можна розстрілювати. Нас поселили у міськвідділі міліції в Сніжному. Годували мінімально, щоб не померли з голоду. Давали хліб. Ті, хто ходив на роботу, розчищати завали, могли їсти більше, їм навіть давали кашу. У нас навіть був телевізор, могли дивитися новина на «1+1», - каже Ігор.

Хлопцям бойовики сказали, що про них уже українське командування давно забуло, мовляв, рахуються мертвими, а родичам уже розіслали похоронки. Можливо, уже й поховали. Надії на визволення не було жодної.

Нагадаємо, 14 вересня між бойовиками та представниками української сторони відбувся обмін полоненими за формулою "73 на 73". Учора, 16 вересня, визволених з полону бійців 51 ОМБР урочисто зустріли у Володимирі-Волинському.

ЧИТАТИ СПИСОК ВИЗВОЛЕНИХ З ПОЛОНУ ВОЛИНЯН

Після полону бойовий дух хлопців тільки зміцнів. І вони хочуть повертатися на передову – заради загиблих побратимів.

Нагадаємо, у полоні донецьких та луганських терористів перебувають сотні українських військових, серед них – багато волинян.

ЧИТАТИ ПРО РОЗШУК БІЙЦІВ 51 БРИГАДИ. СПИСКИ. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Нагадаємо, військове телебачення України розмістило унікальне відео — бійці 51-ї бригади у перші години після полону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus