USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин зі старого автомобіля змайстрував хату на колесах

15 Травня 2015 15:02
Зі старого «Запорожця» волинянин зробив хату на колесах. Про це інформує Вісник і К.

Нещодавно у селі Брунетівка Старовижівського району з’явився новий вид транспорту – гужова підвода з чудернацькою назвою «Приймацька хата». Саме так назвав свій винахід майстер на всі руки Олександр Бондар.

Колись Олександр Денисович працював у місцевій агрофірмі «Правда» зварником, акумуляторником, трактористом. Нині ж подружжя Бондарів має чимало землі. З власного господарства й живуть, бо у селі заробітків немає. Разом з дружиною Ольгою Федорівною, яка трудилася ланковою в агрофірмі, вони виростили трьох дітей, дочекалися дев’ятеро онуків.

– Саме вони мене надихнули створити таку «кібідку», – розповідає Олександр Денисович. – Мав раніше «Запорожець», але продав його. Залишилося чимало запчастин, які лежали на подвір’ї без діла, тож зробив з них таку собі затишну «хатинку» на колесах, якою вожу внуків у дитячий садочок, їжджу у справах. До речі, я вже продемонстрував свій винахід у Старій Вижівці, Буцині, Замшанах Ратнівського району. Люди з цікавістю оглядали, жартували, запитували, чи багато затрат поніс.

Як сказав голова Поліської сільської ради, до складу якої входить і Брунетівка, Петро Тищук, Олександр Денисович з нічого завжди зробить щось.

– У цього господаря є власний трактор, а розпашники, диски, інший реманент, причепи він до нього змайстрував сам, – розповідає Петро Васильович. – Це чоловік, що без роботи не сидить. У нього всюди лад. Раніше діток з Брунетівки до дитячого садочка підвозили автобусом, коником чи велосипедами, а зараз Денисович вранці запрягає свою вірну помічницю конячку Зірку і садить в «хатинку» на колесах внучку Тетянку, сусідських діток і везе до дошкільного закладу. Для солідності в дорогу завжди одягає капелюха.

Справді, поїздка у «Приймацькій хаті» – задоволення. Тут затишно, гарно і комфортно. Зробив він свою «машину» з причепа, всередині поставив стільці від легкового автомобіля, облаштував стіни з вікнами, приладнав дверцята, ще й номерний знак причепив.

– Хочу ще вдосконалити свою «хатинку», – усміхається Олександр Денисович. – Поставлю акумулятор – буде музика грати і світло горіти. А на літо прилаштую всередині складного столика. Поставлю велику парасолю, щоб на полі внучата могли сховатися від сонця.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
мішка Показати IP 15 Травня 2015 15:28
так а де фото, я нічого конкретного не побачив!
Baran до мішка Показати IP 15 Травня 2015 18:19
Гужовий напіввідкритий фургон на "шасі" від причепа. В якості тяглової сили використовуються коні. Кобила в обєктив не попала, даже хвостом. Можливо тваринку налякав фотограф своєю "блималкою", то й не запрягли. А з кобилою булоб гарніше, як не треба то коти кожен день фотографуютть а тут куций фотозвіт.
ух Показати IP 15 Травня 2015 18:47
Всплыли мадьярские корни - ночь, луна, цыганский табор и песни под гитару....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus