USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Волинська єпархія розподілила кошти з благодійного концерту

14 Березня 2016 08:33
За понад 20 років Волинська єпархія зібрала під час благодійного різдвяного марафона і роздала понад 3 мільйони гривень. Це кошти парафіян єпархії. Під час останнього концерту та у парафіях єпархії пожертвували 300 тисяч гривень, які знову роздали на потреби нужденним.

Про це повідомляють у прес-службі Волинської єпархії.

Передача благодійних пожертв відбувалася, за браком місця у приміщенні Волинської єпархії, – у Свято-Пантелеймонівському храмі. Бо тільки на Бога та людей, для яких заповідь про любов до ближнього є правилом життя, і покладаються часто люди, які отримали допомогу від віруючої пастви Волинської єпархії. Це громадські об’єднання батьків дітей із синдромом Дауна та іншими вадами у розвитку, батьків дітей-аутистів (які живуть у власному світі і яких називають янголятами), центр реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» та центр реабілітації дітей із міста Ковеля.

Доки присутні чекали на прихід після Богослужіння владики Нафанаїла, вони активно спілкувалися один з одним. Бо це далеко не перша їхня зустріч у єпархії, і діти, і їхні батьки прекрасно знають і священиків: протоієрея Валентина Марчука, голову єпархіального інформаційно-просвітницького відділу, ієромонаха Іллю (Вишневського), керівника єпархіального молодіжного відділу, бо саме волонтери з молодіжок і є першими помічниками організацій особливих дітей. І найпершим другом для усіх них є волонтер Олег Редько.

Різдвяний благодійний концерт у Волинській єпархії проводиться вже понад 20 років з благословення її керуючого митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. За ці роки для підтримки нужденних віруючі волиняни, парафіяни єпархії, пожертвували понад 3 мільйони гривень.

Під час останнього концерту та у парафіях єпархії пожертвували 300 тисяч гривень. 50 тисяч гривень із цієї суми вікарний Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл передав Волинській обласній організації Дитячого фонду України.

По 3 тисячі гривень нещодавно владика Нафанаїл вручив родинам загиблих в АТО із села Піддубці, у яких напівсиротами залишилися діти. Це родини Сергія Писарука та Василя Зелінського.

Понад 50 тисяч роздали на місцях по благочиннях єпархії родинам загиблих в АТО.

З пожертв благодійного єпархіального концерту 109 тисяч гривень вирішено передати багатодітній родині із села Михайлин Рожищенського району для придбання власного дому. Над цією незвчиайною родиною, у якій і мама, і тато в дуже короткий проміжок часу пішли із земного життя, залишилося 9 дітей, 5 із них неповнолітні. Так склалося, що мешкають вони наразі у найманій хаті. А завдяки підтримці Волинської єпархії, котра і сама вносить солідну лепту у добру справу, і продовжує збір коштів від людей, які хочуть допомогти цій родині, вона матиме власний дім.

Добра справа – це завжди самопожертва, наголосив у своєму слові під час передачі благодійних коштів вікарний Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл. Але всі справи, які звершуються з Божим благословенням, приносять людині душевну і духовну радість. Волинська єпархія УПЦ допомагає родинам особливих дітей далеко не перший вже рік. Допомагали і продуктовими наборами, і сертифікатами на побутову техніку, і просто передавали кошти на потреби. І зараз владика Нафанаїл представникам організацій особливих дітей та центру реабілітації дітей із Ковеля вручив конверти з солідними, як кажуть, сумами.

Та важливо їм і те, що кожна з організацій має свого духівника, священика Волинської єпархії, що діти спілкуються з молодими віруючими людьми-волонтерами, що одна зі змін у православному таборі «Стежина добрА» завжди призначена для дітей з особливими потребами, що Волинська єпархія УПЦ нещодавно провела прекрасний фестиваль «Особлива дитина – особливий талант», де їхні діти, які раніше і світу іншого, ніж дім, не знали, виступали на справжній сцені…

Але все це робиться, зазначив владика Нафанаїл, для слави Божої, для того, аби земний хрест, який несуть ці люди, був їм хоч трохи легший. Бо віруюча людина знає, що коли що робиться з Богом, з Його благословенням, то і світ тоді добріший. Кожному із діток владика Нафанаїл вручив шоколадки, діти, які мають проблеми зі здоров ям, підходили, аби отримати його благословіння. Їхні чисті душі відчувають людську щирість і добро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus