USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські атовці стверджують, що прокуратура блокує виділення їм ділянок

27 Квітня 2018 12:43
Баківцівська сільська рада Луцького району не може розширити межі населеного пункту та, відповідно, виділяти ділянки учасникам АТО, тому що прокуратура захищає держпідприємство, яке фальсифікувало документи. Так вважають учасники бойових дій, які звернулися до прокурора області.

Як розповів один з учасників акції Микола Орєховський, атовці прийшли 27 квітня до прокуратури, аби з’ясувати, чому прокуратура відстоює не права бійців, родин загиблих чи місцевих жителів, а позицію фактично олігарха. Бійці АТО зверталися щодо отримання земельних ділянок, гарантованих законом, до влади Луцька, Боратина, Прилуцького, Княгининка тощо, але скрізь отримували пояснення, що вільних земельних ділянок немає. Тому вони звернулися в ГУ Держгеокадастру, де їм повідомили, що є вільні землі у селі Баківці Луцького району. Для цього потрібно зробити зміни меж населеного пункту. У разі прийняття змін були б ділянки як місцевих жителів-пенсіонерів, так і бійців. Проте цей процес триває вже впродовж трьох років. Наразі вказані 1750 гектарів землі, що офіційно належить державному підприємству «Перемога», обробляє приватне підприємство «Олімп-Агро», засновником якого є дочка очільника підприємства «Перемога».

Орєховський зауважив, що наразі триває судовий процес за позовом жительки села щодо скасування державного акту на постійне користування земельною ділянкою ДП «Перемога».

Вчора учасники АТО зустрічалися з головою Луцької РДА Ігорем Ярмольським, який володіє кількома ділянками. Втім, розмова виявилася безрезультатною.

Як зауважують атовці, на території Лищенської сільради за аналогічну земельну ділянку місцевий бюджет отримує 5 мільйонів гривень податку від сільгосппідприємства на рік, у Баківцях – лише 350 тисяч від сумнозвісного ДП «Перемога». Бійців обурює те, що прокуратура захищає підприємство, яке обкрадає державу та місцевий бюджет.

Своєю чергою, представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Волинській області Андрій Омельчук розповів, що про конфлікт стосовно земель Баківцівської сільради йому повідомили учасники АТО. Позиція прокуратури, мовляв, виглядає дивно. Вже три роки тривають суди. Сільрада розробила план розширення меж населеного пункту та взяла на себе зобов’язання перед учасниками бойових дій щодо розподілу земельних ділянок, але прокуратура зайняла однозначну позицію на боці так званого держпідприємства. Так, прокуратура звернулася до Держгеокадастру з вимогою скасувати висновки державної експертної комісії, що надають можливість сільраді звернутися до Луцької райради щодо розширення меж села. Також дивує відсутність реагування відомства на факти фальсифікації документів. Зокрема, під час судового процесу виявили, що державний акт на право користування земельною ділянкою ДП «Перемога» отримало за півроку до моменту державної реєстрації підприємства як юридичної особи. Також прокуратура не реагує на фальсифікацію установчих документів підприємства. Натомість відбувається постійний тиск на Баківцівську сільраду, що й спонукало атовців особисто прийти на прийом до прокурора області.

Поспілкувавшись з начальником управління представництва захисту інтересів громадян та держави в суді Олександром Мосійчуком, учасники АТО вимагали, аби їх вислухав особисто прокурор області Максим Киричук. Прокурор області порадив їм оформити письмове звернення, щодо якого зможуть провести досудове розслідування та за два тижні дати відповідь під час наступної зустрічі з бійцями.

Отже, Микола Орєховський написав письмову заяву на ім’я Макмима Киричука, у якій перераховує аргументи атовців, зокрема, проситимуть, аби прокуратура була об’єктивною та не виступала у суді на боці ДП «Перемога».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Активіст Показати IP 27 Квітня 2018 12:50
виходить, що були в зоні АТО за земельну ділянку та безплатний проїзд в маршрутках.
Анонім до Активіст Показати IP 27 Квітня 2018 14:27
якщо захищали землю, ризикуючи своїм життям, то мають право на клаптик цієї землі безкоштовно, не все ж баригам і хапугам
123 Показати IP 27 Квітня 2018 16:52
А Павлик горе активіст, що там забув!!! Чи може він також АТОшник і хоче клаптик землі??? Хлопці не ведіться на цього "Активно - Пасивного" Павла бо він там де халявні гроші, за так навіть з крісла не підведеться, якщо не має якоїсь вигоди для нього...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus