USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські депутати вдруге зірвали «бурштинову сесію»

2 Квітня 2015 18:00
Волинські обранці громади знову не зібралися на сесійне засідання, як щойно справа почала доходити до так званих «бурштинових питань».

Про це стало відомо під час засідання 34-ї сесії Волинської обласної ради сьогодні, 2 квітня.

Так, якщо на початок сесії кількість присутніх народних обранців становила 46 із можливих 80-ти, то після ситного обіду з кулуарними перемовинами та перипетіями, не всі депутати вирішили повернутися на місце своєї роботи, аби добросовісно виконати покладені на них виборцями та громадою обов’язками. Тож, уже після перерви зареєструвалось 36 волинських депутатів.
Так хто «злиняв» після обідньої перерви, не витримавши тяжкої долі, покладеної на «тендітні» плечі обранців громади?

Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило проаналізувати, хто ж з депутатів добросовісно виконує власні повноваження, або хоча б робить вигляд активної роботи, а хто запізнюється на сесії, ба, навіть втікає з них.

Отож, за станом на 15:25 серед відсутніх після перерви обранців громади, або тих, хто полінувався чи навмисне не вставив карточку у реєстратор, зазначаються: Володимир Дибель
, Валерій Діброва
, Сергій Іванюк, Валентина Касарда
, Віктор Козак, Роман Колісник, Віктор Коротун, Володимир Латковський, Андрій Мельник, Володимир Навроцький, Петро Олешко, Василь Пецентій, Олександр Пирожик, Віктор Прокопчук
, Вячеслав Рубльов, Михайло Скопюк, Михайло Шлапай, Олександр Шубка та Анатолій Якубюк.
Зауважимо, що, зі слів голови облради Валентина Вітера, депутат Олександр Пирожик заздалегідь попередив його про те, що не зможе бути присутнім на сесії після 14-ї години, оскільки о 14:00 годині у педагогічному коледжі відбудеться «круглий стіл».

Окрема мова стосується депутата Андрія Мельника, картка якого «самостійно працювала» у пристрої, поки її не звідти не витягнули працівники облради.
До слова, голова обласної ради Валентин Вітер проводив переголосування тричі, сподіваючись на те, що, врешті-решт, депутати повсідаються на власні місця. Більше того, під час однієї з таких перереєстрацій у залі зареєструвався 41 депутат, однак, при перевірці виявилось, що за своїх власників автономно голосували картки.

Варто додати, що були й такі обранці громади, які підійшли до сесійної зали пізніше або припізнились на першу реєстрацію, й зареєструвались у післяобідній час. Серед них депутати: Святослав Кравчук
, Юрій Лобач, Галина Майко, Роман Микитюк,
Олександр Свирида, Лідія Томашевська, Андрій Турак та Віктор Шумський. Зазначимо, що окремі із них були присутні майже з початку засідання, однак з власних, тільки їм зрозумілих причин, чомусь вирішили уникнути реєстрації.
Тож, скільки ще сесійних засідань потрібно, аби депутати все ж таки розглянули наболілі питання, що стосуються бурштину? А поки депутати бавляться у «котика та мишку», сонячний камінь покидає надра Волинської землі та продовжує перекочовувати з кишені до кишені недобросовісних горе-бізнесменів та тих, хто цьому сприяє.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські новини повідомляло про те, що 20 березня 2015 року волинські обранці громади не з'явились на сесійне засідання після перерви на обід. Ймовірно, таким чином вони продемонстрували власне небажання вирішувати скандальні «бурштинові питання». Тоді, для того, аби все ж таки посприяти врегулюванню наболілого питання, до стін облдержадміністрації прийшли громадські активісти. До слова, чутки про те, що депутати спеціально не зберуться після перерви, ширились кулуарами уже зранку.

Раніше ІА Волинські Новини повідомляло, що видобуток «сонячного каменю» хочуть перевести в легальний спосіб заробітку на потреби волинського бюджету.

Нагадаємо,видання також писало, що поки депутати сперечаються, хто має розвідувати і видобувати бурштин на Волині – державні (комунальні) підприємства чи приватні, селяни не можуть зайти до лісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛІСІВНИКИ ВОЛИНІ: САМОТУЖКИ З БУРШТИНОШУКАЧАМИ НЕ ВПОРАТИСЯ

А нещодавно у Верховній Раді україни представили законопроект, яким би узаконили нелегальний видобуток бурштину.

Власне, надзвичайно складно довести причетність копачів, адже їх треба упіймати на гарячому зі свіжовикопаним бурштином. Та й часто копанки облаштовують в непрохідних хащах, на заболоченій місцевості, куди правоохоронцям важко дістатися, тому й в обласному УМВС мріють про квадроциклидля таких погонь за правопорушниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКИЙ АМБЕР: КАМІНЬ, ЧЕРЕЗ ЯКИЙ ІДУТЬ НА ЗЛОЧИН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Чорнокопач Показати IP 2 Квітня 2015 18:06
Пецентію вже прогули в Гаражджі ставлять)
Сантяго Показати IP 2 Квітня 2015 18:08
О факін-как, тат цей діпутат Дибель, він така вонючка!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29+3 Показати IP 2 Квітня 2015 18:39
що ті чмошники, що сидять у ВР, що ці на місцях, різниці немає. От коли б розглядалося питання шось подєрєбанити, і мати з цього в свій карман, присутніми були б усі. Нічого не міняється!!!
Анонім Показати IP 2 Квітня 2015 18:48
Може так і треба?
Анонім Показати IP 2 Квітня 2015 18:48
Може так і треба?
Анонім Показати IP 2 Квітня 2015 18:51
ніхто ж не піде проти свого немалого доходу..не дин з них має свої помпи
ас Показати IP 2 Квітня 2015 18:51
вони чекають поки в маневичах почнуть рити
Васис до ас Показати IP 2 Квітня 2015 19:47
Їм добре. Вони працюють. Вірніше на них працюють.
Анонім Показати IP 2 Квітня 2015 18:58
Може вони не витримали того що про них говорять люди і пішли добровольцями.
мікрофон Показати IP 2 Квітня 2015 19:28
Шановні депутати.Своєю поведінкою Ви ганьбите себе і волинян, які Вас обрали до ради. Ведіть себе більш достойніше.Невже Вам начхати на те, що говорять про Вас виборці.
правдоруб Показати IP 2 Квітня 2015 19:31
Згідно трудового кодексу декілька пропущень без поважних причин, гоу піднімати сільське господарство на Любешівщині за мінімальну зарплату. І такий принцип має буди і до депутатів Верховної Зради. А то мажорчики то ходять то не ходять. Не ходиш, давай допобачення, є ті, які будуть ходити і щось корисне для суспільства робити.
Анонім Показати IP 2 Квітня 2015 20:16
А де нешановний сучий потрошок Пецентій? Втік? Нехай би включив мізки, попрацював, то йому не Старовижівщину гів.... обливати.
Патріот Показати IP 2 Квітня 2015 20:26
Це треба організувати,резервістів АТО,якіповерались зі Сходу починаючи з 18.03.2015 року і нехай вони розкажуть і покажуть нашим псевдопатріотам(Айдару,Самообороні,ПС) хто де воював і що вармії означає порядок.Коли нашим воїнам не вистачає автоматів автомобілів на Сході зато в повному обмундируванні в Маневичах "вату"ловлять наші псевдогерої. Шпугу гнати і давно треба кришувальника за я.ця на гіляку!
Варяга Показати IP 2 Квітня 2015 20:53
Яке позорисько... Одна пика огидніше іншої
Читач 1 Дужичу до Варяга Показати IP 2 Квітня 2015 21:59
Та розкажи всю правду! А то вже на слуху давно псевдодепутати і кандидати (що не пройшли), які із кишеньковою армію на бурштині. Кажуть там потрібна лише армія, щоб їх розкулачити.
Анонім Показати IP 2 Квітня 2015 21:08
Поїдьте вночі в Лісово Маневицького району, там все побачите.
владлен Показати IP 2 Квітня 2015 22:02
За такі відкати і я б не ходив. За це виборцям треба роками працювати. А тепер радійте. І я не сєпар... я кажу правду. Подивіться як при розподілі коштів чи розділу землі присутні, і як при бурштину... Чи не наводить вас на різні думки?
Ігор Показати IP 2 Квітня 2015 22:06
Щось ото Вітів зачастив на сесії))( ну коли питання по бурштину)))
Анонім Показати IP 2 Квітня 2015 22:34
Пецентій, напевно, більше за свої маршрутки переживає. Цей дупутат крім роботи має ще декілька маршрутів, за які вельми переживає і приховує їх.
Про бидло Показати IP 2 Квітня 2015 23:25
Вітів гузь пирожик це нечесть яка руйнує державу і це непотріб який треба прибрати на наступних виборах
люстратор Показати IP 2 Квітня 2015 23:44
Депутати дограєтесь буде біда, але буде пізно.
уважний Показати IP 3 Квітня 2015 01:15
Хтось казав, нардеп Лапін кришує видобуток бурштину...
Патріот до уважний Показати IP 3 Квітня 2015 08:58
та це хіба що диіти незнають.В києві УМВС знає.Шпига кришує бурштин(ну після Лапіна,бо саме до них поступають повідомлення про виклик).Лапін кришує Шпигу в Києві.І це поки не винесуть і 1 і 2 нічого не зміниться.
Анонім Показати IP 3 Квітня 2015 06:00
Ага
Простий пацан з села Показати IP 4 Квітня 2015 20:07
коментар було видалено
простий пацан з села Показати IP 5 Квітня 2015 21:43
шо правда в очі колить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus