USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Волинські собаки здобули нагороди на всеукраїнському зимовому огляді

1 Березня 2016 09:16
У мальовничому лісовому масиві на околиці Житомира (селоТетерівка) відбулась IX Всеукраїнська зимова виставка мисливських лайок.

Цей святковий захід завжди проводиться після закінчення мисливського сезону, аби можна було побачити, як «вдягнуті» собаки, який стан породи, визначити кращих плідників для підбору пар при в’язках та створенні нових племінних гнізд і ліній.

Тобто організаторів цікавив розвиток племінної роботи з породами, які культивуються в Україні. А це західно-сибірські (ЗСЛ), східно-сибірські (ССЛ), російсько-європейські (РЄЛ), карело-фінські (КФ) лайки.

Загалом на виставці було 310 собак.

Кожна порода, в залежності від віку, розбивалася по групах: 9 місяців-1,5 р. – молодша, 1,5-3 р. – середня, 3-10 р. – старша (окремо песики, «дівчатка»).

Волинський осередок ФМСУ виставив 8 лайок ЗСЛ. У молодшій віковій групі серед 39 собак (ринг кобелів) Алтай Олександра Наумича (Шацьке мисливське господарство) з оцінкою «дуже добре» (вища оцінка) став 5-м, а Аркан ковельчанина Андрія Кашика з такою ж оцінкою – 10-м у ринзі.

Середньовіковугрупу (ринг кобелів) представляло 48 собак, з них – дві від Волині: Путік лучанина Віктора Дрокіна з оцінкою «відмінно» став 20-м, а Ай-Дар ковельчанина Володимира Черняказ такою ж оцінкою – 10-м у ринзі.

Найкраще виступили волиняни у старшій віковій групі. Зокрема, Малиш ковельчанина Валерія Жука з оцінкою «відмінно» вийшов на 15-у, Таїр-Хан та Воля Володимира Хомука з такими ж оцінками – відповідно на 6-у і 4-у позицію в ринзі!

Та всі рекорди побив Жук-Кунак жителя селища Торчин Луцького району Володимира Замелюка, який став 2-м у ринзі. Цікаво, що останній має два дипломи ІІ ст. по борсуку, стільки ж ІІ ст. по ведмедю у парі та два ІІІ ст. – у парі по підсадному кабану.

Всі волинські собаки віднесені до племінного класу і представлені в каталозі виставки, а власники отримали дипломи, свідоцтва та призи.

Суддівством та організацією даного заходу всі залишились задоволені. А ще запам’яталися зустрічі давніх друзів та знайомих. Всеукраїнському огляду сприяла і не по-зимовому чудесна погода.



Володимир Черняк,

член Президії ВОО ФМСУ.

На фото автора: моменти виставки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
собака Показати IP 1 Березня 2016 15:50
от би такий конкурс серед депутатів провести!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus