USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські театрали привідкрили таємницю прем'єри

16 Вересня 2015 17:25
Волинський театр привідкрив завісу прем'єри, яку покажуть глядачам 19 вересня. На репетиції нової вистави вдалося побувати нашим колегам з видання Таблоїд Волині.

До відкриття 76-го театрального сезону Волинський обласний музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка готує прем'єру «Ханума» Авксентія Цагарелі з музикою Гії Канчелі.

На репетиції нової вистави вдалося побувати нашим колегам з видання Таблоїд Волині.

До слова, за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» у рамках програми «Культура і духовність - багатство лучан» у Волинському театрі оголосили місяць безкоштовних переглядів. Зокрема, серед «безкоштовних» - прем'єра «Ханума».

Попри те, що не всі актори для репетиції одягались у костюми, у ролях вже почуваються впевнено. А зважаючи на жанр вистави та майстерність режисера, не виникає сумнівів, що прем’єра буде феєричною.



Комедія «Ханума» ‒ мюзикл на дві дії. Як і належить, до постановки підготували нові костюми, декорації та реквізит. Попри те, що не весь одяг акторів вдалось оцінити, адже частина ще готується, зрозуміло, що художник з костюмів Богдана Бочкай попрацювала на славу й змогла відтворити грузинські традиції. Передати національний колорит вдалось й балетмейстеру Володимиру Замлинному та хормейстеру Миколі Седляруку.

Дія вистави відбувається у Тифлісі, у вірменському кварталі Авлабарі наприкінці ХIХ століття. Грузинський князь Вано Пантіашвілі, який нещодавно розорився, планує вдало одружитися. В цьому йому допомагають свахи Ханума та Кабат. Вони сватають князю дочку багатого вірменського купця. Однак молода дівчина Сона закохана у племінника князя, свого вчителя Коте. Той також любить дівчину. Чим закінчиться їх історія кохання, глядачі дізнаються зовсім скоро.



Режисер вистави Микола Яремків каже, що з акторами театру працюється дуже легко. Це уже не перша їх співпраця ‒ разом з волинськими артистами створювались постановки «Кайдаші» за Іваном Нечуєм-Левицьким та «Століття Якова: перше кохання» Володимира Лиса.

«З акторами дуже легко знайшов спільну мову, бо вони дуже чемні й акуратні, хочуть працювати і люблять свою професію, це люди хорошого професійного рівня. З ними легко розмовляти й знаходити правильні рішення», ‒ розповідає режисер.



Виставу готують двома складами акторів. Хто вийде на сцену під час прем’єрного показу, залишається таємницею, однак відомо, що головні ролі виконають Олена Ластівка (Ханума) та Ігор Зінчук (Князь Вано Пантіашвілі).

«Розподіл ролей ніколи не відбувається довго, адже матеріал беремо з урахуванням персоналій, які маємо. Одразу було відомо, хто гратиме князя та Хануму. Постановка цікава тим, що це ‒ п’єса грузинських авторів, класика грузинської драматургії. Комедія побудована на етносі та музиці Грузії, на їхньому менталітеті та способі мислення. Саме тому я взявся за цей матеріал, ‒ каже Микола Яремків. ‒ Художник у мене свій був, Микола Костюшко з Києва. Разом ми робили сценографію, мали змогу працювати разом у столиці».

Мюзикл на дві дії «Ханума» глядачі зможуть побачити вже цієї суботи. Початок вистави о 18.00 на великій сцені театру.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан Бандера Показати IP 16 Вересня 2015 18:18
Боюся, що після "місяця безплатних переглядів" у театр за гроші вже ніхто не піде дивитися спектаклі
ГЛдЧ Показати IP 16 Вересня 2015 21:56
«Театр – вища інстанція для вирішення життєвих питань»(Герцен), відповідно театр є індикатором на ті процеси що відбуваються в суспільстві. Безкоштовні перегляди принижують ще більше ... Навіщо перетворювати театр в гармидер рівня Презентацій. Якщо є бажання поМаценувати то впевнений що є інші шляхи для вирішення питання глядацької аудиторіїї.
Alla Показати IP 16 Вересня 2015 23:22
Сьогодні хотіла взяти запрошення на виставу- на 25 вересня вже немає, а на 02 жовтня ще немає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus