USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинських школярів виховуватимуть на особливому прикладі

16 Квітня 2014 15:42
Комплекти зібрання творів людини, яка заслуговувала бути Президентом України, В’ячеслава Чорновола, отримають волинські шкільні бібліотеки.

У рамках акції «Українській школі – українську книжку!» 300 комплектів зібрання творів В’ячеслава Чорновола передадуть навчальним закладам 1-3 ступеня на Волині. Про це йшлося під час прес-конференції, присвяченої презентації творів Героя України В’ячеслава Чорновола, що відбулася 16 квітня у Луцьку.

Як розповів заступник голови обласної ради Ігор Гузь, Міжнародний благодійний фонд імені В’ячеслава Чорновола взяв участь у проекті «Українській школі – українську книжку!». З його слів, наразі видали 8 томів зібрання творів В’ячеслава Чорновола, протягом року вийдуть друком ще два томи зібрання творів, які також передадуть у волинські шкільні бібліотеки.

«Ця література дуже актуальна сьогодні, під час ситуації, яка є в країні, для підвищення рівня патріотизму школярів, поширення правди. Дехто запитує, чи для школярів твори Чорновола будуть читабельні. Я вважаю, що є багато учнів 10-11 класів, які читають і не таку літературу», - зазначив Ігор Гузь.

З його слів, у сільській місцевості зазвичай наповнюються лише шкільні бібліотеки, тож ними користуються і представники старшого покоління. Він зазначив, що для того, щоб закупити такі комплекти книг, сільським школам довелося б витратити немалі кошти.



Подібна акція відбувається не вперше. Так, декілька років тому розповсюдили понад 5 тисяч томів Літопису УПА.

Заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Валентина Загрева зазначила, що я література безцінна, адже він не лише політичний діяч та активна людина.



«Ми розуміємо, що він той, хто мав бути нашим президентом. Це людина, яка віддала усе своє життя для того, щоб розкрити усе, що відбувалося в Україні», - зазначила Валентина Загрева.

З її слів, важливо, що громадськість Волині не стоїть осторонь. Так, одна з вулиць міста носить ім’я В’ячеслава Чорновола, його пам'ять вшановують поблизу меморіальної дошки на стіні позашкільного навчального закладу. Вона повідомила, що педагоги розповіли їй, що це та література, яку використовуватимуть під час виховних годин, уроків історії тощо. На основі надбання В’ячеслава Чорновола готуватимуть методичні рекомендації для вивчення. Література потрапить у навчальні заклади 1-3 ступенів, де молодь виховуватимуть на прикладі особливої історичної постаті.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 16 Квітня 2014 22:02
А десь є у вільному доступі? Цікаво почитати, думаю не лише учням.
222 Показати IP 17 Квітня 2014 20:27
І це наш начальник управління освіти(((((((((((((((((( ойойойой!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ну і що вона доброго зробить?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
ох Показати IP 17 Квітня 2014 20:52
що це буде?((((((((((((((((((((
да до ох Показати IP 19 Квітня 2014 11:09
Головне книжки в школу... скільки ця "радость" обійдеться батькам, якщо додати 500 грн. на ремонт???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus