USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинських священиків перекваліфіковують на військових психологів

27 Грудня 2014 14:08
Представники єпархії взяли участь у першому міжнародному тренінгу «Роль священика на війні», що проходив на території київського Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Організатори – синодальний відділ соціального служіння і благодійності, Посольство Ізраїлю в Україні за підтримки міжнародної організації USAID та Всеукраїнської мережі «Люди, що живуть з ВІЛ/СНІД».

Завідувач відділу організації благодійності та соціального служіння нашої єпархії Валерія Лесюк та настоятель парафії Великомученика і цілителя Пантелеймона у Володимирі-Волинському священик Юрій Кривіцкий разом із близько 20-ма учасниками – волонтерами, соціальними працівниками та душпастирями – вчились у провідних спеціалістів з Ізраїлю працювати із психологічними травмами та, зокрема, з військовиками в екстрених ситуаціях. Викладали Гіла Петрова – психолог-консультант, ведуча груп у Національному управлінні боротьби з наркоманією та алкоголізмом при мерії м. Хайфа, Моті Пікельнер – офіцер психологічної служби армії Ізраїлю, майор запасу, що має досвід практичної роботи у Секторі Газа.

Головні питання, що розглядалися на тренінгу: смерть та життя після війни; духовна і психологічна підтримка військових, людей, які втратили близьких на війні; соціальна адаптація військовиків до мирного життя; моделі роботи з армійцями (розбір випадків); запобігання особистому вигоранню під час служіння.

ЧИТАТИ ЩЕ: СІМ РЕЙСІВ ВОЛИНСЬКОГО СВЯЩЕНИКА В АТО

За висновками тренінгу можна виокремити таке. Оскільки в Україні немає військових психологів, їхню нішу зайняли військові капелани. Для священиків такий вид діяльності зовсім новий, тому вчитися доводиться з власного досвіду. Найперше, на що варто звернути увагу духівникові, – допомогти конкретному солдатові. Не залишати його наодинці, турбуватися не тільки про душу, а й фізичний стан, знаходити індивідуальний підхід до кожного бійця – ось основні завдання капелана на війні. Але при цьому не бути на передовій, не брати до рук зброї.

За активну діяльність архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, голова синодального відділу соціального служіння і благодійності, вручив матінці Валерії Лесюк набір духовних книг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus