USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським школярам не вистачатиме букварів

3 Серпня 2015 12:35
Забезпечення учнів загальноосвітніх навчальних закладів Волинської області підручниками залишається недостатнім.

Про це йшлося під час оперативної наради в облдержадміністрації сьогодні, 3 серпня.

Як повідомила заступник начальника управління освіти ОДА Людмила Плахотна, у зв’язку зі збільшенням кількості учнів перших класів, не вистачатиме нових букварів у Луцьку, Ковелі та Ківерцівському районі. Водночас, Міносвіти дозволяє за згодою батьків використовувати букварі попереднього року видання. Недостатня також кількість підручників профільного рівня (з хімії, біології тощо).

Питання придбання підручників для учнів 4-7 класів намагаються вирішити на державному рівні. Оскільки змінами до законодавства передбачено безплатне забезпечення лише дітей пільгових категорій, 17 липня Верховна Рада збільшила видатки для оплати підручників. Фінансування програми із забезпечення підручниками має збільшитися на 180 мільйонів гривень, однак це становитиме лише 50% потреби для учнів 4-7 класів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пані Показати IP 3 Серпня 2015 13:25
Вже 8 років, як закінчила школу, а проблема все таж..."дільожка" підручників між учнями, хто має можливість сам купити, а кому один на двох.
пан Показати IP 3 Серпня 2015 16:02
дожились, до воювались, домайданились, що тепер дітям навіть букварів не вистачає.... зато нова поліція буде.. а яка в нас нація беде без буквариків!!!!
штруль Показати IP 3 Серпня 2015 16:30
тлен и безысходность...
... Показати IP 3 Серпня 2015 23:09
плахотна без папірця й слова не може сказати.Дуже туга...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus