USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Для чого волинянка розводить равликів

28 Липня 2013 08:00
Лучанка Оксана Назарук продає равликів через соцмережі. В інші міста пересилає їх поштою. Розводити почала з 2009 року, коли чоловік подарував на День Валентина чотирьох маленьких. Дівчина зізнається, що у лютому кількох равликів у неї придбала на розплід власниця косметичного салону.

Про це повідомляє Віче-інформ.

За словами дівчини, дорослі равлики-ахатини мають панцир на 15 саниметрів, тіло - удвічі більше.

«Цим дорослим равликам по 1,5-2 роки, - говорить лучанка. - Розводити їх почала з 2009 року, коли чоловік подарував на день Валентина чотирьох маленьких. Ростуть вони швидко, бо мають хороший апетит. Найбільше люблять огірки і кабачки».

Каже, що доглядати за равликами неважко.

«Тримати можна як у пластикових контейнерах, так і у скляних тераріумах. Все залежить від вашого бажання і бюджету. На дно викладаю суміш торфу з піском і крейдою. Кілька разів на день тераріум бажано зрошувати. Ахатини люблять вологість. Температуру повітря не повинна опускатися нижче плюс 25 градусів, вологість має бути вищою за 70%», - радить Назарук.
Молюски повзають по торфу і стінках контейнера чи тераріуму. Рухливими стають уночі. Вдень - любителі поспати. Дівчина годує їх овочами і крупами. Коли нарізає огірки, равлики обсідають його з усіх сторін.

Ціни на ахатинів - від 5 до 200 гривень.

«Великих ахатинів купують рідко. Найчастіше беруть двох-трьох для офісів. Зараз модно ставити замість акваріума з золотими рибками, тераріум зі зміями чи равликами. У травні для одного офісу купили 5 равликів за тисячу гривень. Шостого їм подарувала. Таких велетнів брати найкраще, бо вони швидко дадуть потомство», - каже Оксана.

Дівчина кладе равлика собі на руку. Ахатина займає майже усю долоню. Назарук розповідає, що у лютому кількох равликів у неї придбала на розплід власниця косметичного салону.

«Жінка хоче використовувати їх у косметичних цілях, - говорить лучанка. - Зізналась мені, що у Чехії за допомогою равликів борються зі зморшки і загоюють опіки. Вона хоче надавати такі послуги у своєму салоні, якщо отримає на ці процедури дозвіл».

Дівчина продає равликів через соцмережі. В інші міста пересилає їх поштою.

«Дехто телефонує і просить тільки самицю або дві самиці та самця. Тоді пояснюю людям, що у равликів неможливо визначити стать. Вони гермафродити, але паруються між собою. Роль самиці виконує найбільший. Білі яйця відкладають у землю», - резюмує лучанка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Цікаво Показати IP 28 Липня 2013 10:01
Прикольне хоббі, незвичайне
равлик до Цікаво Показати IP 28 Липня 2013 10:51
собі приколи своє хоббі
Равлик - ідіот до равлик Показати IP 28 Липня 2013 13:54
Бовкни щось толкове, дурко. Мізків не більше, як у того равлика
Байка Показати IP 28 Липня 2013 11:46
Їй чоловік подарував на день Св. Валентина 4 живих равликів... а вона плюшевого ведмедика і цукерки.
Міністерство доходів і поборів Показати IP 28 Липня 2013 12:58
Добре що дали наводку. Продає, заробляє, а ми і не знали.
мін до Міністерство доходів і поборів Показати IP 28 Липня 2013 13:16
вона вам буде равликами віддавати:)))
Міністерство доходів і поборів до мін Показати IP 28 Липня 2013 15:24
За що і боремось. Тепер ми будемо торгувати, а вона нехай щось нове вигадує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus