USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вулиці Варшави заполонила неоднозначна реклама з українками. Фото

28 Жовтня 2018 07:00
На вулицях Варшави з’явилася реклама, на якій зображені трудові мігрантки з України.

Про це повідомляє видання «Рoliteka».

«Українка — так найчастіше називається трудова мігрантки в Польщі. Леся Українка — псевдонім видатної поетеси, письменниці, перекладачки, яка на початку ХХ століття займалася популяризацією феміністичних та соціалістичних поглядів. Сьогодні ця складова її творчості маргіналізована — зате Леся Українка вважається іконою української культури, а її портрет прикрашає 200-гривневу купюру», – зазначила автор плакатів Оксана Брюховецька.

Також, з її слів, статус українок у Польщі має стати предметом дискусії. При цьому користувачі мережі вважають, що подібна реклама є приниженням образу українських заробітчанок.

«Це огидно. А скільки полячок, які драять туалети в Англії, Німеччині, США?», «А яка мета? Закріпити у поляків стереотипи про українців?», «яке воно противне», – пишуть вони.

Зауважимо, лчастка українських заробітчан у Польщі заробляє 19 тисяч гривень на місяць. Про це свідчать дані компанії Personnel Service.

Втім, майже половину заробітку в Польщі трудові мігранти з України витрачають на оренду житла, комуналку, одяг, проїзд та харчування. Все це за кордоном обходиться значно дорожче, ніж в Україні.

На сьогоднішній день, за різними оцінками, в Польщі працює до двох мільйонів наших співвітчизників.

А як повідомляв міністр закордонних справ України Павло Клімкін, приблизно мільйон українців щороку виїжджають з України.

«У нас дійсно катастрофічна ситуація – приблизно 1 млн українців виїжджають кожен рік. Ми вважаємо, що ця ситуація, на жаль, найближчим часом збережеться», – сказав Клімкін.

За його словами, у Польщі, за останніми даними, проживають 1,4 млн українців.

Додамо, що щорічно польські роботодавці пропонують Українська спокусливі умови праці і гроші, однак на ділі все може виявитися не так спокусливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Укр Показати IP 28 Жовтня 2018 07:58
Це жах, як принизливо. Ніякої честі ні гідності немає. За смердючі злоти готові на все.
лучанка до Укр Показати IP 28 Жовтня 2018 16:20
Автор плакатів москалька (не українка). Що тут не зрозуміло.
Степан (Крымчанин) до лучанка Показати IP 28 Жовтня 2018 20:56
Вона свідотцтво про народження показувала?
51 омбр (поз) Показати IP 28 Жовтня 2018 07:59
Ну давайте ше з поляками погрізіться черговий раз ?
скептик до 51 омбр (поз) Показати IP 28 Жовтня 2018 13:55
а ви ще кому в д"пу без мила не залізли?
Українець Показати IP 28 Жовтня 2018 08:24
Маємо те, на що заслуговуємо. Самі так себе поставили! А де національна свідомість та гідність? Сумно...
Украiнка до Українець Показати IP 28 Жовтня 2018 13:15
Перестаньте вже з своею нацiональною гiднiстю.Надоiло.Не здаеться вам,що нацiональна гiднiсть людини-це отримувати гiдну,достойную зарплату за своi труди i пенсiю,бутти впевненим в своему майбутньому.
Активіст Показати IP 28 Жовтня 2018 08:42
А чому дивуватися?
опа Показати IP 28 Жовтня 2018 09:55
Що ви за дурню неперевірену пишете. Одяг та харчування в Польщі аж ніяк не дорожчі ніж в нас! Та й оренда житла також під великим питанням.Чи ви ціни у Варшаві рівняєте до луцьких?
скептик Показати IP 28 Жовтня 2018 10:04
рекламу можна сприймати двояко. якщо українці виїдуть з польщі , її економіці настане кердик. так що полякам варто було б про це памятати і з повагою ставитись до українських трудових мігрантів
888 до скептик Показати IP 28 Жовтня 2018 10:31
мечти мечти) а якщо всі мігранти приїдуть назад в Україну то долар буде по 8.
скептик до 888 Показати IP 28 Жовтня 2018 13:54
вони не приїдуть в УРКАїну. вони поїдуть в німеччину, францію, швецію і т.д.
Степан (Крымчанин) до скептик Показати IP 28 Жовтня 2018 12:03
"...якшо українці..."-Боже, скільки цих "якщо"!?!?!? Може варто "вже". Де воно "вже"? Де вже зроблено? Населення скоротилося фактично вдвічи (з виступу Клімкіна-міліон щороку" це вже. Території втрачає Україна- це теж вже. "Якщо"-дурень думкох багатіє.
скептик до Степан (Крымчанин) Показати IP 28 Жовтня 2018 13:51
перш за все дурень неадекватно сприймає інформацію і не спроможний оцінити перспективу. а щодо "ВЖЕ" - ВЖЕ мали хитрого лиса, наглого партайгеноссе, наївного бджоляра, злодійкуватого уркагана, тепер чотири в одному. а може ВЖЕ пора в дзеркало подивитись, а не тільки де гречку дають? може варто перестати старатись також бути чотири в одному і жити по-законах, а не папанятіях?
Степан (Крымчанин) до скептик Показати IP 28 Жовтня 2018 16:15
Перспективу сприймати реально можна відштовхуючись від реалій сьогодення. А вони вже кепськи.
скептик до Степан (Крымчанин) Показати IP 28 Жовтня 2018 18:07
у світі вагон прикладів, коли країни ще з гіршим становищем виходили із ситуації. правда, у них на півночі не було сусіда-суміші бика і горили з гранатою. але СССР також виявився колосом на глиняних ногах. все тече, все міняється. деколи так несподівано, що дивуєшся. так що більше оптимізму
Читач до скептик Показати IP 28 Жовтня 2018 19:54
Коли вже воно помiняеться,з 91року жду,що помiняеться,люди хочуть жити зараз,процвiтати,як в iнших державах,а не iснувати.
скептик до Читач Показати IP 28 Жовтня 2018 22:02
в інших державах люди не сиділи і чекали з моря погоди, а з револьвером в руках відстоювали свої права
Степан (Крымчанин) до скептик Показати IP 28 Жовтня 2018 20:59
Гарно цитуєшь офіційну пропаганду. Треба йти до АП в пресслужбу.
скептик до Степан (Крымчанин) Показати IP 28 Жовтня 2018 22:00
це моя особиста творчість.
Правдоруб Показати IP 28 Жовтня 2018 11:11
Близько 30% ВВП Польщі у бюджет приносять Ураїнські трудові мігранти ! Також ріст економіки польші відбувається завдяки дешевій робочій силі (Українцям) Прийде час і Українським мігрантам поставлять памятник у кожному місті Польші, як людям які врятували економміку цієї країни...
Я Показати IP 28 Жовтня 2018 11:19
А нацiональна свiдомiсть це що ,прац ювати все своё життя за копiйки на парашенка i йому подiбних,а потiм отримати пенсiю тисячi так двi...у кращому випадку.
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 28 Жовтня 2018 12:04
Те, що українок у Польщі вважають людьми другого сорту - правда. Як і українських чоловіків. Проте, там не можуть без них обійтися. Самі винні: комплекс меншовартості, безумовна покора, задавнене відчуття раба чи рабині... А може, там вам легше, комфортніше? І думати, ламаючи голову, не потрібно зовсім? Помив тарілки, нагорбатівся збираючи полуниці, чи малину... І так добре, по-людськи стало почуватися. Що заважає вважати себе там, людиною? Чи може, мова польська, така важка що ви розмовляєте із жахливим акцентом і за це зневажають? На своєму волинському суржику, де, що не слово - то "ДА", "НЕ ПОНЯТНО", "ЛЮБОГО" замість "БУДЬ-ЯКОГО" тощо. Чи ви буддисти, або члени "білого братства"? Від кого втікаєте земляки? А може, для того, щоб позбутися свого обов'язку відстоювати державність та незалежність своєї Батьківщини, і від власних і нещасних дітей, народжених вами для погибелі? Від олігархів, які пограбували вас? Від всеохоплюючого страху та святого свого, конституційного права на гідне громадянина України життя? А може, то Т. Шевченко, С. Петлюра, С. Бандера чи А. Мельник... вас так засоромили у власній країні, що ви виїхали у закордоння? Напишіть, щоби я хоч щось второпав.
скептик до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 28 Жовтня 2018 14:08
перш за все скажу, що мова ні до чого. я володію польською перфектно, але для поляків все одно є гастарбайтером. поляки і до своїх працівників ставляться не з дуже великою повагою, це така нація. це вам не німці. а тепер розкажіть будь-ласка, яким чином боротись із тою бандою, яка 25 років доїть народ ? там кум, сват, брат і телефонне право. розкажу притчу. коли Олександр Македонський прийшов із військом у скіфські степи, його зустріли скіфи верхи на конях. вже нібито і воювати збирались, аж тут вискочив заєць. скіфи за ним і погнались. а військо великого полководця, постоявши як обіс"ане посеред степу, повернуло оглоблі на Індію. якщо вам пасує роль великого Ідальго - бажаю успіхів у боротьбі з вітряками
Заробитчанин Показати IP 28 Жовтня 2018 15:39
Багато поляків получають меньше за нас і самі втікають на більші хліба вот така правда
Ігор Показати IP 28 Жовтня 2018 16:28
Всі хто їздив на заробітки, знають що працювати потрібно багато й тяжко. Якби частина тих людей в Україні працювала стільки ж годин як там, то заробляли б не набагато менше у нас (тому що, те що обіцяють платити і реально платять часто відрізняється в меншу сторону). А те що поляки наших зневажають, то факт, ця реклама є прямим доказом.
скептик до Ігор Показати IP 28 Жовтня 2018 18:21
можна подумати, що в УРКАїні чесно платять те, що обіцяють. а стосовно зневаги - неправда. поляки є різні. одні відверто ненавидять, інші терплять, переважній більшості все-одно, багато співчуває. є і такі, що зневажають. а рекламу можна сприймати і у вигляді інформації, на чиїх плечах тримається добробут поляків
Ігор до скептика Показати IP 28 Жовтня 2018 19:36
Ви напевно уркаскептик)) ?
скептик до Ігор до скептика Показати IP 28 Жовтня 2018 22:05
з логікою у вас все в порядку. далеко підете, як не зупинять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus