USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вибори мера у Луцьку не проводять, бо БПП не має прохідного кандидата

15 Липня 2017 10:36
Вибори міського голови Луцька не відбуваються по політичним причинам. Ситуація непроста, тому до 2018-2019 рр місто може залишитися без новообраного очільника.

Про це в коментарі "Правді" сказав політолог Володимир Фесенко.

"По Луцьку з високою вірогідністю можу сказати, що, безумовно, працюють політичні обставини. Ми знаємо, що на Волині ситуацію контролює повністю, або дуже сильно впливає одна політична сила – Укроп. Я так розумію, що після Романюка у БПП немає свого переможного кандидата або людини, яка є більш-менш нейтральною і могла б стати переможною альтернативою представникам Укропу", - пояснив ситуацію політолог.

Володимир Фесенко зауважив, цілком вірогідно, що вибори можуть відкластися на доволі тривалий час.

"Регіон важливий і непростий. Тут 2 варіанти: або знайдуть більш-менш прийнятний варіант і вибори пройдуть наступного року; якщо не буде достойних кандидатур, будуть зберігатися нинішні протиріччя, зокрема, напруга між владою та Коломойським, то питання може затягнутися аж до 2019 року, до завершення президентських та парламентських виборів", - коментує політолог.

За словами Володимира Фесенка, ситуація, що склалася, порушує права мешканців міста, які мають право обирати голову.

Нагадаємо, народний депутат Тарас Батенко заявив, що призначення виборів Луцького міського голови свідомо гальмується фракцією БПП у Верховній Раді, оскільки вона вважає Луцьк «своїм містом» і фактично позбавляє лучан можливості обрати собі мера.

"З точки зору логіки місцевого самоврядування, це неправильно, але в багатьох інших містах виникло щось схоже. Іноді це затягувалося на декілька років і виконували обов’язки секретарі місцевих рад", - говорить він.

За словами політолога, формально це питання має вирішити ВР, але є купа таких питань, які вона не вирішує. З точки зору санкцій і покарання немає суб’єкта, якого можна покарати.

"Місцева влада має більш активно звертатися до центральної влади в цілому і до ВР та наполягати на вирішенні питання. Також звертатися до народних депутатів, які представляють регіон", - додав Володимир Фесенко.

Зауважимо, рішення про звернення до ВРУ з проханням про якнайшвидше призначення дострокових виборів мера депутати Луцької міської ради прийняли на сесії ще 29 березня. Окрім того, напередодні голосувань у ВР нардеп Ігор Гузь закликав колег усіх фракцій та партій підтримати це рішення, адже Луцьк потребує легітимного керівника.

Однак, під час голосування рішення так і не набрало достатньої кількості голосів, тому, зі слів нардепа, вибори Луцького міського голови відбудуться вже у 2018 році.

Нагадаємо, що народні депутати висловили власну точку зору з приводу того, чому досі не було узгодження проведення виборів мера Луцька. Серед імовірних причин назвали - слабкі рейтинги коаліції на Волині, політичні амбіції БПП, інтереси олігархів від депутатскої групи Воля народу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
51 омбр(розформ) Показати IP 15 Липня 2017 14:09
Вам що без мера погано?
М Показати IP 15 Липня 2017 21:48
Так, а ще стає погано від тих телепнів у ВР!
Лучанин Показати IP 18 Липня 2017 17:23
За весь час незалежності України, це сама антинародна ВР

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus