USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Виданий на Волині молитовник для незрячих презентують у Києві

20 Січня 2016 10:01
Перший в Україні молитовник українською мовою шрифтом Брайля для незрячих, який виданий на Волині, презентують у Києві.

Про це повідомляє синодальний відділ соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату.

Відбудеться презентація першого в Україні молитовника українською мовою шрифтом Брайля для незрячих 21 січня 2016 року в актовій залі Київської православної богословської академії (вулиця Трьохсвятительська, 8, на території Свято–Михайлівського Золотоверхого монастиря).

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини писало про те, що на Волині зібрали достатньо коштів на друк молитовника, а наразі надруковані перших 400 примірників.



Вперше віряни із вадами зору прочитають молитву українською мовою за мир та злагоду в Україні. Молитва промовлять у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Розклад дійств: 12.00–12.20 – Презентація молитовника. 12.20–12.25 – Незрячі прочитають молитву за мир в Україні у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. 12.35 – Організатори та віряни поспілкуються з пресою.

Задум здійснили з благословення Святійшого Патріарха Філарета .

Кошти збирали Синодальний відділ соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату «Eleos-Ukraine», відділ організації благодійності та соціального служіння Волинської єпархії УПЦ КП, Волинський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» .

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ВИДАДУТЬ ПЕРШИЙ В УКРАЇНІ МОЛИТОВНИК ДЛЯ НЕЗРЯЧИХ. ВІДЕО

На подію запросили: Патріарха Київського і всієї Руси–України Філарета, Патріаршого намісника митрополита Переяслав–Хмельницького і Білоцерківсього Епіфанія, ректора КПБА, голову інформаційного управління УПЦ КП архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія (Зорю), заступника голови Синодального відділу соціального служіння та благодійності «Eleos–Ukraine» священика Сергія Дмитрієва, голову Волинського осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» Віталія Ткачука, представника Волинської єпархії УПЦ КП, співорганізатора проекту Валерія Лесюка. Також буде присутній священик УПЦ Київського Патріархату, який опікується незрячими.

Довідки, акредитація та координація на місці за телефоном: 0506406515 священик Сергій Дмитрієв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 20 Січня 2016 12:39
Чудову справу роблять. Якщо держава не може достатньо піклуватись про людей із вадами, то лишень дякуючи небайдужим здійсняться мрії інших. Вони такі ж люди, як і всі інші, нехай є деякі обмеження, але вони повноправні члени суспільства. Думаю, що цей Молитовник лише початок... Далі ікони із молитвами шрифтом Брайля...
Віталій Ткачук Показати IP 20 Січня 2016 23:07
Презентація в Києві Молитовника це звісно добре, але оскільки на Волині народилася ідея, Волиняни ініціатори, і найбільше долучились до акції теж Волиняни, то виходячи з цього нами було прийнято рішення після Київської презентації зробити аналогічну в Луцьку. Час і місце узгоджується і буде поширено згодом. Користуючись нагодою дякую ВН і всім ЗМІ Луцька і Волині без вас ми би не справлись:-))))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus