USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Вихованець волинської команди - надія українського футболу

28 Квітня 2015 12:10
Вихованець Володимир-Волинської команди команди“БРВ-ВІК” увійшов у топ-10 юних надій українського футболу. Про це інформує Футбол 24.

Нещодавно молодь «Шахтаря» ледве не виграла юнацьку Лігу чемпіонів. Здається ось вони – майбутні кадри для національної збірної та для європейських топ-клубів. Але-але… Заграти після юнацького футболу по-дорослому зможе далеко не кожен. Чого там далеко шукати негативні приклади. Візьму рідну «Волинь»: Тимур Парцванія – чемпіон Європи U-19 ; Сергій Політило – понад сорок матчів за різноманітні юнацькі збірні, «виносив» італійців, іспанців, бельгійців, французів; екс-«волинянин» Павло Рибковський – результативний захисник юнацьких збірних. Жоден з них так і не зіграв за національну команду країни. Хоча вистачає і позитивних моментів. Приміром, Коноплянка, Зозуля та Ярмоленко пройшли мало не всі щаблі «юніорок», – пишуть у соцмережі.

Ми зібрали десятку молодих гравців віком до 21 року (лишень одному Фаворову у березні «стукнуло» американське повноліття), що у майбутньому мають чудові шанси досягти гучних успіхів. Відразу зауважу: поза блогом лишилися вже відомі «зірочки» на кшталт Соболя, Бурди, Лучкевича, Юрченка… Про них ми встигли наслухатися у минулому році.

Василь Штандер

Дата народження: 02.06.1996; клуб: «Шахтар-3», «Шахтар U-17», «Шахтар U-19»; позиція: лівий півзахисник; у сезоні 2014/15: «Шахтар-3» (друга ліга): 12/1, «Шахтар U-19»: 4/2, юнацька ЛЧ: 10/4

«Зірка» у складі юнацького «Шахтаря». Вихованець волинського футболу («БРВ-ВІК») й уродженець краю лісів та озер 2010-ого опинився у Донецьку. Протягом останньої осені Вася відбігав на полях другої ліги, захищаючи кольори «Шахтаря-3», а заодно й допомагав товаришам крокувати до фіналу юнацької Ліги чемпіонів. Саме його м’яч дозволив «Шахтареві» перевести зустріч проти «Бенфіки» у серію пенальті.

Віктор Коваленко

Дата народження: 14.02.1996; клуб: «Шахтар» (Донецьк); позиція: центральний півзахисник; у сезоні 2014/15: Кубок України: 2/0, «Шахтар U-21»: 10/5, «Шахтар U-19»: 1/1, «Шахтар» (УПЛ): 1/0, молодіжна Ліга чемпіонів: 9/4

Ім’я юного «гірника» гучно прокотилося Україною тільки цього року. Однак хто стежив за розіграшем юнацької ЛЧ-2013/14 пам’ятає, як Вітя забивав суперникам у чорно-помаранчевій футболці. Тоді Коваленко у семи матчах провів два м’ячі («Реал Сосьєдаду» і «Байєру»), допомігши донеччанам пробитися до 1/8. На жаль, «Арсенал» пройти не вдалося…

Ігор Харатін

Дата народження: 02.02.1995; клуб: «Динамо» (Київ); позиція: центральний півзахисник, центральний захисник; у сезоні 2014/15: Кубок України: 2/0, «Динамо U-21»: 19/2

Виходець із Закарпаття, що з давніх-давен постачало до столиці України талановитих футболістів, малим хлопцем опинився у системі «Динамо». Ще не так давно Ігор працював під керівництвом покійного Валентина Белькевича та Віталія Косовського («Динамо» U-19). Нині Харатін перебуває у команді юнаків віком до 21 року, яких тренує чи то іспанець, чи то баск Вісенте Гомес. До слова, у останньому турі молодіжної першості Ігор з пенальті провів переможний м’яч у ворота «Волині». Користуючись нагодою, передаю привіт… Жартую! Заодно хочу відзначити результативного нападника дубля «Динамо» Олексія Щебетуна. Вірю, що Олексій у майбутньому подарує нам чимало приводів, аби писати про нього лише позитивно.

Артем Радченко

Дата народження: 02.01.1995; клуб: «Говерла»; позиція: нападник; у сезоні 2014/15: «Металіст»» (УПЛ): 8/0, «Металіст U-21»: 7/1, Кубок України: 2/0; «Говерла U-21»: 1/1

Харків’янин Артем Радченко вирішив піти слідами Жажі, тобто перебратися з України до Туреччини. Якщо вірити інтернет-джерелам, вихованець академії «Металіста» влітку буде виконавцем стамбульського «Фенербахче». Ще раніше Артем, розірвавши контракт з «Металістом», поїхав на оглядини до хорватського «Хайдука», але став гравцем… дубля «Говерли». За словами Радченка, такий вчинок зумовлений тим, аби отримувати ігрову практику та поїхати на новозеландський молодіжний мундіаль. Пригадуються турне Тимура Парцванії до «Санкт-Паулі» й «Евіана». Як знаємо, грузинський оборонець бігає не у французькому чемпіонаті, а у складі «Волині». Хм, дивно, що турки не звернули увагу засновника своєї держави – Османа:)

Микита Бондар

Дата народження: 31.03.1998; клуб: «Гамбург»; позиція: центральний нападник; у сезоні 2014/15: «Гамбург U-17»: 20/10

На думку автора, один з найбільш перспективних героїв блогу.

Не лише одного Владлена Юрченка чи Бориса Тащі маємо на німецькій землі (між іншим, раніше «Байєр» активно цікавився «динамівцем» Романом Яремчуком). Вже не один рік у країні пива і сосисок знаходиться уродженець Харкова Микита Бондар. У цьому році яскрава гра Бондара за юнаків «Гамбурга» привернула увагу тренера збірної U-17 Володимира Циткіна. Володимир Борисович любить довіряти місце не лише виконавцям з вітчизняних топ-клубів, а й з не надто відомих команд. Так, наприкінці березня він узяв до Німеччини, де проходив еліт-раунд чемпіонату Європи-2015, не тільки трьох хлопчаків з волинського юнацького ФК «БРВ-ВІКу», а й запросив «легіонера» Бондара. Як не прикро, українська збірна поступилася Німеччині, Італії і Словаччині.

Артем Фаворов

Дата народження: 19.03.1994; клуб: «Оболонь-Бровар»; позиція: опорний півзахисник; у сезоні 2014/15: 2 ліга: 15/9, Кубок України: 2/0

Персонаж, який заслуговує на ретельну увагу. Ой, як нелегко пацану з другої ліги опинитися у складі молодіжної збірної України. «Пивовару» Артему Фаворову, вихованцеві столичного «Динамо», таке диво стало під силу. Вважаю, що у наступному сезоні ми побачимо результативного хава (вісім м’ячів у минулому сезоні за «Оболонь»!) у команді вищої ліги. Тим паче, і на жаль, прийдешній чемпіонат України обіцяє масову втечу висококласних легіонерів. Не стане дивиною, коли тренери УПЛ частіше черпатимуть кадри з першої та другої ліги.

Євген Чумак

Дата народження: 25.08.1995; клуб: «Динамо» (Київ); позиція: центральний (опорний) півзахисник; у сезоні 2014/15: Кубок України: 2/0, «Динамо U-21»: 15/3, «Динамо» (УПЛ): 2/1, Ліга Європи: 3/0

Цей хлопець дебютував раніше у плей-офі Ліги Європи, аніж в українському чемпіонаті! Після Микити Бурди Сергій Станіславович явив великому футболу Євгена Чумака. Через кілька днів після матчу проти «Генгаму» Євген дебютував у Прем’єрі-лізі. Та ще як дебютував – за відведені йому Ребровим шість хвилин Чумак встиг розписатися у воротах «Металіста»! Наступною «упеелівською» грою Євгена стане зустріч проти «Чорноморця». До того ж, вінничанин запише до активу єврокубкові поєдинки проти «Евертону» й «Фіорентини».

Григорій Бущан

Дата народження: 31.05.1994; клуб: «Динамо-2» (Київ); позиція: воротар; у сезоні 2014/15: 1 ліга: 10/0

Динамівська школа голкіперів цінувалася завжди. От і страж воріт першолігового «Динамо-2» повинен у недалекому майбутньому вибитися в люди, тобто заграти в УПЛ, а, можливо, у пристойному європейському чемпіонаті. Взимку 2011-ого Юрій Сьомін навіть включить юного кіпера до заявки на матч проти донецького «Металурга».

Артем Бєсєдін

Дата народження: 31.03.1996; клуб: «Металіст»; позиція: нападник; у сезоні 2014/15: «Динамо» U-19: 1/0, «Динамо U-21»: 12/4, «Металіст» (УПЛ): 5/0, Кубок України: 1/0

Артем Бєсєдін – наймолодший виконавець з-поміж гравців основного складу «Металіста». На початку березня харків’яни, яких залишили легіонери, звернулися за допомогою у «Динамо». Таким чином, Артем і ще кілька киян були орендовані «Металістом». Поки за нову команду Бєсєдін не відзначався. Однак це лише питання часу, коли форвард нарешті відкриє лік голам.

Сергій Косовський

Дата народження: 19.05.1998; клуб: «Динамо U-17»; позиція: півзахисник; у сезоні 2014/15: «Динамо» U-17» (ДЮФЛ): 10/0

Сергій, як ви зрозуміли, є сином прославленого гравця «Динамо» Віталія Косовського. Окрім Косовського, у дублі «Динамо» перебуває Головко-молодший. Мабуть так повелося, що сини легендарних «динамівців» володіють потужним ударом. Як тут не пригадати шикарну «банку» росіянам від Владислава Калітвінцева у 2013-ому? А минулого року, на Кубку Егейського моря, Сергій Косовський з центру поля закинув шкіряного за комір французькому воротареві. Нині Сергій – гравець збірної та «Динамо». U-17, звісно. Нещодавно до своєї скарбнички він вніс перемогу на турнірі присвяченому вшануванні пам’яті Михайла Комана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus