USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Винахідники пропонують по-новому ховати покійників. ВІДЕО

1 Травня 2013 18:37
Оригінальний спосіб влаштування поховань та догляду за могилами померлих запропонувала група рівненських винахідників.

Аналогів пропозиція, за словами патентного повіреного в Рівненській області Юрія Трачука, на теренах країн колишнього СРСР ще не має, - пише IA ZIK.

Проект, як каже винахідник Сергій Пінчук, передбачає запровадження системи догляду за могилами за допомогою Інтернету. Тобто учасник програми з будь-якої точки планети зможе пересвідчитися, у якому стані місце поховання його рідних, замовити прибирання, панахиду та бути віртуально присутнім на ній.

Другою частиною проекту є влаштування принципово нового методу поховання. За словами винахідника Олександра Бочка, суть нововведення полягає в тому, що померлих ховатимуть не у звичайних трунах, а в спеціальних герметично закритих боксах.

На думку розробників ідеї, це дозволить поліпшити екологічний стан навколо цвинтарів – залишки тіл не потраплятимуть з талими водами в ґрунт. Крім того, реалізація задуму дасть можливість влаштування багатоярусного поховання на зразок сімейних склепів, що, в свою чергу, вирішить проблему нестачі площ кладовищ.

Винахід належним чином запатентовано. Як переконаний Юрій Трачук, він має перспективи бути реалізованим.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
анонімус Показати IP 2 Травня 2013 00:09
кремація
Корінний Лучанин Показати IP 2 Травня 2013 08:57
Ідея поховань в два яруси НЕ НОВА!! Це роблять вже давно в Росії в регіонах де проблеми з площею. Правда, давали дозволи,якщо термін між похованнями був не менш як 15-20 років. А герметичні труни чи бокси - це заслуговує на увагу! Тільки це не скоро буде!! Коли ще налагодять виробництво цих трун та боксів? Може вже ПОКРАЩЕННЯ наступає КОНКРЕТНЕ!! Скільки обійдеться поховання бідному пересічному українцю? Хіба що в поліетиленовий мішок!!
я Показати IP 2 Травня 2013 10:03
Бр-р...страшно навіть думати про такі речі.
Лев Показати IP 2 Травня 2013 13:43
А от з интернет присутністю, прибиранням і так далі я рік назад це питання в колі друзів піднімав. Тоді мене "заплювали" і сказали що дурна ідея і ніхно за це платити не буде. Вот я і позбувся своеї ідеї.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus