USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ліси, які ОДА забрала у «Волиньоблагролісу», суд залишив облраді

31 Жовтня 2017 17:59
Вищий адміністративний суд України залишив без задоволення касаційні скарги Волинської ОДА та Державного агентства лісових ресурсів України на скасування рішення Волинської ОДА щодо передачі лісів держлісгоспам, інформують на сайті Волинської облради.

Нагадаємо, в 2011 році «по команді з Києва» з активів комунального підприємства «Волиньагроліс» вилучили 56 тисяч гектарів лісу, а КП залишили банкрутувати. Проте у жовтні 2016 року обласна рада відмінила рішення депутатів попереднього скликання «Про ліквідацію комунального підприємства «Волинське обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Волиньоблагроліс».

30 січня цього року у Волинському окружному адміністративному суді було оскаржено три розпорядження ОДА, якими ліси, що ними користувалися дочірні підприємства КП «Волиньобагроліс», були передані державним лісгоспам у Ківерцівському, Маневицькому та Любомльському районі. Йдеться про розпорядження голови ОДА №14 від 19 січня 2011 року «Про вдосконалення управління лісовим господарством», №15 від 19 січня 2011 року «Про утворення комісії для передачі лісів дочірніх підприємств комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Волиньоблагроліс» до сфери управління обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України» та №232 від 31 травня 2011 року «Про надання лісів у постійне користування».

Волинській обласній раді та КП «Волиньоблагроліс» вдалося довести те, що ці розпорядження виконавчої влади області були прийняті з порушеннями законодавства. Більше того, у держлісгоспів, яким передали ліси «Волиньоблагролісу», навіть не було всіх документів на лісокористування.

«Не хочу навіть казати, як залякували суддів, аби вони не прийняли законного рішення на користь комунального підприємства. Але ми потихеньку йдемо своєю дорогою і з часом повернемо громаді ліс. Адже минулоріч лісу і матеріалів експортували з Волині на 300 мільйонів гривень, а область з цього нічого не отримала», - заявляв голова облради Ігор Палиця в програмі «Актуально» на каналі «Нова Волинь» після завершення судового засідання.

Втім, з Ухвалою суду не погодилося Державне агентство лісових ресурсів України і подало апеляційну скаргу до Львівського апеляційного адміністративного суду. Справу слухали у Львові 13 червня.

Обласній раді та КП "Волиньоблагроліс" вдалося відстояти права обласної громади на альтернативне ведення лісового господарства на Волині.

З цим не погодилися Волинська обласна державна адміністрація та Державне агентство лісових ресурсів України. Вони звернулись з касаційними скаргами до Вищого адміністративного суду України, у яких, посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права, просили скасувати оскаржувані рішення першої та апеляційної інстанцій.

Однак, Вищий адімінстративний суд України залишив без змін постанову Волинського окружного адміністративного суду від 30.01.2017 року та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 13 червня 2017 року.

"Судова колегія не вбачає передбачених законом підстав для скасування оскаржуваних рішень", -- йдеться в Ухвалі Вищого адімінстративного суду України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вероніка Показати IP 31 Жовтня 2017 18:29
Дуже правильно ! А Гунчик не вміє керувати. Коли старого поженуть))))))
Лісник Показати IP 31 Жовтня 2017 19:34
Гунчик+кватирко+колісники+барани+сахнюки+різна шв%ль = КОРУПЦІЯ
волиняка Показати IP 31 Жовтня 2017 20:36
Не набридло ще Гунчику ганьбитись? Що не справа з облрадою - все прой...мах. Хай-би вже йшов і не ганьбився, такого нікчемного голови ОДА ще не було!!!
щеф Показати IP 1 Листопада 2017 08:45
ну а далі що з цими лісами майном.агроліс знову створювати.лісопорубочні квитки перевірки від управління лісового господарства.керівнмкам цих агролісів не заздрю.колотнеча влади створить проблеми простим людям. МУДРОСТІ Б ВЛАДІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus