USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Обласна рада відсудила ліси, які ОДА забрала у «Волиньоблагролісу»

14 Червня 2017 09:54
Обласній раді та КП «Волиньоблагроліс» вдалося повернути ліси громаді Волині. 13 червня суд скасував рішення Волинської ОДА щодо передачі лісів держлісгоспам, йдеться на сайті Волинської облради.

Нагадаємо, в 2011 році «по команді з Києва» з активів комунального підприємства «Волиньагроліс» вилучили 56 тисяч гектарів лісу, а КП залишили банкрутувати. Проте у жовтні 2016 року обласна рада відмінила рішення депутатів попереднього скликання «Про ліквідацію комунального підприємства «Волинське обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Волиньоблагроліс».

30 січня цього року у Волинському окружному адміністративному суді було оскаржено три розпорядження ОДА, якими ліси, що ними користувалися дочірні підприємства КП «Волиньобагроліс», були передані державним лісгоспам у Ківерцівському, Маневицькому та Любомльському районі. Йдеться про розпорядження голови ОДА №14 від 19 січня 2011 року «Про вдосконалення управління лісовим господарством», №15 від 19 січня 2011 року «Про утворення комісії для передачі лісів дочірніх підприємств комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Волиньоблагроліс» до сфери управління обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України» та №232 від 31 травня 2011 року «Про надання лісів у постійне користування».

Волинській обласній раді та КП «Волиньоблагроліс» вдалося довести те, що ці розпорядження виконавчої влади області були прийняті з порушеннями законодавства. Більше того, у держлісгоспів, яким передали ліси «Волиньоблагролісу», навіть не було всіх документів на лісокористування.

«Не хочу навіть казати, як залякували суддів, аби вони не прийняли законного рішення на користь комунального підприємства. Але ми потихеньку йдемо своєю дорогою і з часом повернемо громаді ліс. Адже минулоріч лісу і матеріалів експортували з Волині на 300 мільйонів гривень, а область з цього нічого не отримала», - заявляв голова облради Ігор Палиця в програмі «Актуально» на каналі «Нова Волинь» після завершення судового засідання.

Втім, з Ухвалою суду не погодилося Державне агентство лісових ресурсів України і подало апеляційну скаргу до Львівського апеляційного адміністративного суду.

13 червня у Львові в справі зі скасуванням розпоряджень голови ОДА поставлено остаточну крапку. «Волиньоблагроліс» господарюватиме у тих лісах, якими він користувався до 2011 року, – колишніх міжколгоспних лісах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
КВАТИРКО Показати IP 14 Червня 2017 16:59
А ТЕПЕР ПАНОВЕ ПИРОЖИК ...ПЕРЕВІРТЕ НАСЛІДКИ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ТЕРИТОРІЯХ ДЕ РАНІШЕ ПАНУВАЛА БАНДА кватирка І НА ОСНОВІ ВИСНОВКІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ А Я БІЛЬШ ЯК ВПЕВНЕНИЙ МОЖНА ПРИТЯГНУТИ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЦЬОГО "ДЕЯТІЛЯ" ,ВІН ЯК ТОЙ ШКІДНИК, ЯКИЙ ПОКА НЕ ДОЇСТЬ ДО ОСТАНЬОГО ТО НЕ ЗУПИНИТЬСЯ.ВІН УЖЕ ГЕТЬ ЗНАХАБНІВ...ЩО ЩЕ ПОТРІБНО ЩОБ ВІН ПОНІС ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА СКОЄНІ ЗЛОЧИНИ...ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА РАДА, ШАНОВНІ ДЕПУТАТИ ВИ ЩЕ ЩОСЬ ВАРТІ ЧИ ПОТРІБНО ЦЕ ПИТАННЯ ВИРІШУВАТИ ПРОТИМ ЛЮДЯМ...НАГАДАТИ ЯК КВАТИРКОВОГО ПОПЕРЕДНИКА ЗВІЛЬНИЛИ....СЛАВА УКРАЇНІ ГЕТЬ "КОРОЇДАМ"".....ВОЙЦЕХОВСЬКИЙ РУСЛАН.
Оса Показати IP 15 Червня 2017 08:04
Цікаво як планують передачу лісів тобто повернення Якщо це буде то на мою думку майно яке було придбано підприємствами які діяли на цих територіях є надбанням трудового колективу який карячився на підприємстві отже має перейти разом з лісами ,а ще питання як будуть розраховуватись з людьми за не вокористані відпустки наскільки відомо то ці підприємства вже у фінансовому стані стоять на колінах .Більше того що стане з тим майном яке було роздано з барського плеча.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus