USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

КП «Волиньоблагроліс» повертає ліси волинянам через суд

6 Лютого 2017 10:23
Комунальне підприємство «Волинське обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Волиньоблагроліс», з активів якого в 2011 році вилучили 56 тисяч гектарів насаджень, добивається повернення лісів громаді області в судовому порядку. Зауважимо, що першу перемогу в суді КП вже здобуло.

Про це голова Волиньради Ігор Палиця заявив під час спілкування з журналістами в прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь».

В 2011 році «по команді з Києва» з активів комунального підприємства «Волиньагроліс» вилучили 56 тисяч гектарів лісу, а КП залишили банкрутувати. Проте, на позаминулій сесії Волинської обласної ради діяльність цього КП відновили та виграли першу інстанцію суду щодо повернення лісу для громади суду.

«Не хочу навіть казати, як залякували суддів, аби вони не прийняли законного рішення на користь комунального підприємства. Але ми потихеньку йдемо своєю дорогою і з часом повернемо громаді ліс. Адже минулоріч лісу і матеріалів експортували з Волині на 300 мільйонів гривень, а область з цього нічого не отримала», - зазначив Ігор Палиця та наостанок зауважив, що його принципова позиція полягає в тому, що природні багатства області, включно з лісом, мають належати громаді.
Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, український ліс експортують в Румунію за мізерними цінами, оформляючи його як дрова.Так, нещодавно на Волині за 1 кілометр до кордону з Польщею заблокували вагони з лісом-кругляком, який в обхід мораторію контрабандним шляхом намаглися вивезти за кордон під виглядом дров. При тому, що лише за минулий рік на Волині зменшилося площ лісів на 2 тисячі гектарів.

Натомість, в обласному управлінні лісомисливського господарства не кажуть про реальні обсяги незаконних рубок, не здійснюють облік осередків та шкідників лісу, приховують інформацію про лісові пожежі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Експерт Показати IP 6 Лютого 2017 10:32
Чудово, ще прохання якісних фахівців( особливо керуючих), по досвіду скажу: ніяких лісників! Ніяких попередників!
спеціаліст Показати IP 6 Лютого 2017 11:16
не знаю в якій сфері ви експерт, але перш чим писати коменти навчіться зрозуміло висловлювати свою думку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus